Web Analytics

Coşmarul din noaptea nunţii nu s-a terminat. Mama a obţinut copilul în instanţă, însă tatăl nu îl dă

de | 22.11.2018 13:13 | Actualitate

# “Executorul judecătoresc Cosmin Moromete: “Fac cerere la Tribunal, să judece cineva care nu are copii!”
La sfârșitul lunii octombrie, nunta Elenei, medic stomatolog din Curtea de Argeș, și a lui Cosmin Moromete, un executor judecătoresc din Pitești, s-a sfârșit prost, printr-un scandal între familiile celor doi, în urma căruia a fost alertată poliția prin 112. Copilul, deși sugar, a fost luat de tată, iar mama se luptă de atunci să și-l recupereze. Pe 14 noiembrie, Judecătoria Pitești i-a dat câștig de cauză mamei și a stabilit, prin hotărâre executorie, domiciliul copilului la Elena Moromete. Însă tatăl refuză să o pună în aplicare. A făcut apel și așteaptă decizia Tribunalului Argeș.

„Trebuie să găsesc un executor judecătoresc care să execute un alt executor judecătoresc”, spune mama

Pe 14 noiembrie, Judecătoria Pitești a admis cererea doctoriţei Elenei Moromete și a stabilit domiciliul minorului la mamă până la soluționarea dosarului, cu program de vizite pentru tată, hotărârea fiind executorie. De asemenea, îl obligă pe Cosmin Moromete la plata sumei de 2020 de lei cu titlu de cheltuieli de judecată.
„Se pare că acest coșmar nu a luat sfârșit. Deși hotărârea judecătorească este în favoarea mea, nu am reușit nici până acum să îmi iau copilul. Refuză să mi-l dea. Hotărârea este executorie, dar eu trebuie să găsesc un executor judecătoresc care să execute un executor judecătoresc care refuză să îndeplinească o hotărâre judecătorească”, ne-a spus Elena Moromete vineri, 16 noiembrie.

„Sunt dispus să merg la CEDO, nu rămân aici”, spune în replică tatăl

Luni ne-a vizitat și tatăl la redacție, recunoscând că minorul se află în continuare la el. „Sunt dispus să merg la CEDO, nu rămân aici. Pentru că nu e normal să se întâmple atâtea abuzuri. Protecția Copilului nu mi-a răspuns mie, ca petent. Procesul este pierdut provizoriu, pentru că judecătoarea a spus în instanță către soția mea: «Vă înțeleg, sunt mamă, am doi copii acasă». Și vă spun sincer că fac cerere la Tribunal, să judece cineva care nu are copii! Pentru că, dacă judecă o mamă care are copii, este pierdut dinainte. E o hotărâre nedefinitivă. Am făcut apel, este dreptul meu legal. Fiind atacată cu apel, dacă se schimbă soluția în apel, ce facem? Eu nu m-am opus să i-l dau, am chemat-o acasă să vină la copil, să îl vadă. Cine a oprit-o, tatăl ei? Am temerea că, dacă hotărârea se va menține, o să o respect și îi dau copilul. I-l dau, dar am o teamă. Al meu copil este dezvoltat foarte ok. Eu monitorizez zilnic temperatura, greutatea, totul. M-am preocupat de acest copil. E armonios, gângurește. Copilul are toate condițiile. Sunt puțini copii care au condițiile de care beneficiază al meu. Sunt copii dezbrăcați, murdari, nu interesează pe nimeni. Și noi avem un copil sănătos și să nu vină la el… Cine a oprit-o?”, a replicat Cosmin Moromete.

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii