# Dle președinte, am înțeles că veți fi numit președinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor. Ce ne puteți spune în acest sens?
– Există niște discuții în acest sens la Federație! Dar deocamdată se speculează. Nu pot să spun nimic punctual și nici nu am voie să spun. Am avut niște discuții în acest sens cu președintele FRF pe mai multe planuri și vreau să vă spun că posibil până la urmă este orice.
# Dacă veți fi numit președinte al CCA, veți mai rămâne în Comisia pentru Delegări a FRF și în funcția de președinte AJF Argeș?
– Bineînțeles că voi rămâne și cu aceste funcții!
„În mod sigur președintele Burleanu nu a vorbit numai cu mine pentru funcția de președinte CCA”
# Aveți șanse mai mari de 50% să fiți numit în funcția de președinte CCA?
– Sincer vă spun că nu știu cu câte alte persoane a mai vorbit președintele Burleanu în acest sens. În mod sigur nu a vorbit numai cu mine!
# În altă ordine de idei, vă întreb cum e posibil ca anumite Primării să poată să plătească salariile fotbaliștilor, iar altele nu, și mă refer aici direct la Primăria Pitești și Primăria Bradu?
– Primăriile nu au voie să angajeze fotbaliști, dar au voie să ajute cluburile de fotbal. Barcelona, spre exemplu, este sprijinită de Consiliul Local. Singurul impediment este acela că nu au voie să angajeze pe cineva ca sportiv, ca fotbalist și să fie plătit din banul public. De asemenea, nu au voie să dea prime pentru fotbaliști. Ei pot ajuta cu echipament, cu baza materială, utilități, deci alt gen de cheltuieli. Vă asigur că în această situație nu se află doar Primăria Pitești. Punctual, vă dau și un exemplu. Dacă Clinceniul ar veni la Pitești, e limpede că salariile și primele jucătorilor vor fi plătite de patronul acestui club, iar celelalte cheltuieli de către Primărie. Acesta este parteneriatul care se practică și la alte cluburi de fotbal din România așa cum ar fi la Petrolul, Craiova sau Bradu. Orice Consiliu local are prins în buget bani pentru susținerea activității sportive, iar din această cotă se poate aloca pentru echipa de fotbal bani pentru construirea unui stadion, pentru întreținerea terenurilor și alte utilități. Nimic mai mult și în niciun caz pentru salarii și prime pentru fotbaliști!
# Cum se face că până la un moment dat salariile celor de la SCM au fost achitate?
– Eu cred că Primăria nu a plătit niciodată salariile și primele fotbaliștilor! De aceea o echipă de fotbal nu poate fi susținută numai de Consiliul Local… Parteneriatul ideal este pe de o parte autoritățile locale și pe de altă parte diverși oameni potenți din punct de vedere financiar. Oamenii privați pot sponsoriza o echipă de fotbal, iar banii pot merge în acest fel către salarii. Ar mai fi și o altă variantă, dar nu știu cât ar fi de legală și de corectă. Adică, fotbalistul respectiv să fie angajat la Primărie, dar pe funcția de contabil de exemplu. Adică să primească salariul de contabil, dar de fapt el să joace fotbal!
„Ar fi păcat să nu se realizeze proiectul legat de venirea Clinceniului la Pitești din vina noastră, a piteștenilor”
# Trecând la un alt capitol, vă întreb ce noutăți mai aveți în legătură cu venirea Clinceniului la Pitești?
– Nu am mai vorbit cu președintele Lăzărescu, dar am înțeles că una dintre părți nu ar mai fi interesată dacă nu promovează în Liga I. Din câte am înțeles se pare că ar fi vorba de autoritățile locale. Pe de altă parte, din discuțiile avute cu patronul de la Clinceni am înțeles că ei vor să se mute la Pitești oricum, adică și dacă promovează și dacă nu promovează. Ar fi păcat să nu se realizeze acest proiect din vina noastră, a piteștenilor.
# Care credeți dvs că ar fi cea mai bună soluție pentru rezolvarea acestei mutări?
– SCM-ul ar putea fi a doua echipă a clubului care se va înființa. Se poate numi SCM Argeșul Pitești sau oricum altfel, dar ca să poți face această treabă trebuie să nu existe nicio datorie către niciun jucător. Altfel nu ar accepta Federația această contopire. În concluzie, datoriile tot trebuie achitate către jucători! Marius Ionel
0 Comentarii