Web Analytics

Cornel Pălărie, antrenor judo CSM Piteşti: „Eduard Şerban a devenit campion mondial în doar şase ani de pregătire”

de | 17.08.2017 11:34 | Sport

16 01Pregătit de antrenorii Cornel Pălărie și Valentin Ioniță la CSM Pitești, sportivul piteștean Eduard Șerban a cucerit medalia de aur la categoria 90 kg la Campionatele Mondiale de judo pentru cadeți de la Santiago de Chile.

„A început judo la 11 ani, nu la 6-7, ca alți copii”

Victoria piteșteanului a fost realizată prin procedeul numit ippon în judo, adică echivalentul ko din box. „Este vorba de o performanță nerealizată până acum în judo-ul românesc, ne-a declarat Cornel Pălărie, antrenorul sportivului. Acest tânăr, Eduard Șerban, nu a început judo ca alți copii, la 6-7 ani, ci la 11 ani, atunci când alții sunt considerați ca nefiind buni pentru judo pentru că sunt prea mari de vârstă. Eu și colegul meu Valică Ioniță l-am văzut și am zis să încercăm un experiment, că nu ne cere nimeni bani pe treaba asta. În urma testelor pe care le-a dat, ne-a plăcut și am decis să rămână la acest sport. Din 2011 a lucrat continuu pentru performanță, nu a ținut cont că e mai mare, că e mai greu etc. Are o mentalitate de învingător și niciodată nu a făcut pasul înapoi cu privațiunile sportului de performanță”.

„E cea mai bună performanță din Argeș, și nu doar din judo”

Vorbind despre ambiția fenomenală a elevului său, antrenorul Pălărie a adăugat: „Nu se face performanță fără eforturi, sacrificii… Eduard Șerban a devenit campion mondial în doar șase ani de pregătire. În acești ani a câștigat niște cupe europene la nivel de cadeți, este și campion balcanic, campion național. Nu a vrut să se bată încă la seniori, dar probabil că și de acolo lua o medalie. Una peste alta, este un sportiv de mare valoare, iar acum depinde de noi, de Federație cum vom ști să gestionăm situația. Eu consider că pentru Argeș aceasta este cea mai bună performanță nu numai din judo pentru că în ultimii ani nu prea am mai avut o asemenea performanță. Este o performanță extraordinară pentru sportul românesc în general”.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii