Web Analytics
scris joi, 19.10.2023

Corina Creţu: „România este ţara cu cel mai mare nivel de sărăcie din UE”

Corina Creţu a declarat că ţările europene se confruntă cu un nivel de sărăcie inacceptabil în rândul tinerilor, copiilor şi persoanelor vârstnice şi că Uniunea Europeană, alături de statele membre, trebuie să activeze toate mecanismele din Planul de Acţiune pentru Pilonul Social European. În ceea ce privește România, europarlamentarul Pro România susține că este „ţara cu cel mai mare nivel de sărăcie din UE”, unde aproape jumătate din copii au acces limitat la educaţie, servicii medicale şi nu au parte de o alimentație adecvată.

Corina Creţu: „România este ţara cu cel mai mare nivel de sărăcie din UE”

Citește și: Cristian Tudor Popescu, reclamat la CNCD. Studenții de la Iași îl acuză de umilirea credincioșilor


„Cu ocazia Zilei Internaţionale a Eradicării Sărăciei, Parlamentul European a ţinut o dezbatere alături de Comisarul Nicolas Schmit privind eforturile globale ale Uniunii Europene de a suprima cercul vicios al excluziunii sociale (…) Uniunea Europeană, alături de statele membre trebuie să activeze toate mecanismele din Planul de Acţiune pentru Pilonul Social European pentru a atinge obiectivele stabilite până în 2030: Scoaterea din sărăcie a cel puţin 15 milioane de oameni, printre care 5 milioane de copii şi o rată de ocupare a forţei de muncă de cel puţin 78%, precum şi accesul la educaţie şi învăţare al adulţilor şi copiilor într-un procent de minim 60%. Europa se confruntă cu un nivel de sărăcie inacceptabil în rândul tinerilor, copiilor şi persoanelor vârstnice! Trebuie să ne ocupăm de rădăcinile acestui fenomen pentru ca aceste inegalităţi să nu mai afecteze visele unor generaţii, deoarece este o pierdere pentru societăţile noastre”, a scris Corina Creţu pe Facebook.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Lasconi a lipsit de la școală

Treburile națiunii au făcut ca să se scrie din nou istorie la Câmpulung, în sensul că prima zi de școală a fost marcată fără prezența primarului la...