Web Analytics

Coreea de Nord provoacă din nou

de | 6.03.2017 09:32 | Actualitate

Coreea de nord racheteCoreea de Nord a lansat luni mai multe rachete în Marea Japoniei, afirmă surse militare de la Seul ale agenţiei sud-coreene de presă Yonhap, preluate de Agerpres.

Premierul japonez Shinzo Abe, citat de Reuters, a susţinut că ar fi vorba de patru rachete, dintre care trei au ajuns în zona economică exclusivă a Japoniei. Guvernul de la Tokyo a înaintat un protest către Phenian, a precizat el.

Un purtător de cuvânt al executivului nipon a vorbit de ”o ameninţare gravă la adresa securităţii naţionale”, dar a afirmat că potrivit primelor rapoarte nu au fost afectate nave sau avioane din zona respectivă.

Statul Major Interarme al Coreei de Sud a anunţat iniţial, într-un mesaj text către Yonhap, că lansarea unei singure rachete a avut loc la ora locală 7.36 (n. red. – 1.06 ora României) de la baza Dongchang-ri pentru rachete cu rază lungă de acţiune, din apropierea graniţei cu China. Ulterior, aceeaşi sursă a menţionat mai multe rachete, fără a preciza numărul acestora.
Prima rachetă menţionată, care a traversat Coreea de Nord şi a căzut în Marea Japoniei, ar putea fi de tip balistic intercontinental, a afirmat un oficial militar din ministerul sud-coreean al apărării. Acest tip de rachetă ar putea ajunge până pe teritoriul american. Potrivit Yonhap, lansarea pare a fi o reacţie la manevrele militare comune ale Coreei de Sud şi Statelor Unite, aflate în curs, informează Agenția de știri Prompt Media.

M.I.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii