Web Analytics
scris miercuri, 21.12.2022

VIDEO. Copiii de la „Glasul Arhanghelului” au cântat colinde pentru Jurnalul de Argeş şi invitaţii noştri

Lor li s-au alăturat grupul „Fii artist”, condus de Marius Bălan și corul Seminarului Teologic din Curtea de Argeș

Magia Crăciunului constă și în multitudinea de momente speciale oferite de colindători, profesioniști sau nu, care, indiferent cât de prinși am fi în iureșul vieții, ne fac să ne oprim puțin din efemerul cotidian, să ascultăm și, poate, să visăm un pic la Noaptea Sfântă. Un astfel de moment de poveste ne-a fost adus în dar joi, 15 decembrie, de grupul „Fii artist” condus de interpretul Marius Bălan, alături de doi dintre talentații săi elevi, Maria și Iustin, care ne-au încântat cu piesele lor pe noi, jurnaliștii de la Jurnalul de Argeș, dar și pe invitații noștri. Am simțit apoi un déjà vu, când de pe scena Sălii „Ars Nova”, a Centrului Cultural Pitești, au început să răsune vocile cristaline ale copiilor de la ”Glasul Arhanghelului” din Micești. Asta fiindcă ei ne colindaseră și anul trecut la Jurnalul de Argeș, când grupul, abia înființat, ne călcase pragul redacției, fermecându-ne. De această dată li s-au alăturat elevii Seminarului Teologic Curtea de Argeș, însoțiți de directorul Valentin Retevoi și preoții profesori Robert Sorescu și Ovidiu Dascălu, care i-au acompaniat.

VIDEO. Copiii de la „Glasul Arhanghelului” au cântat colinde pentru Jurnalul de Argeş şi invitaţii noştri

Citește și Corul „Glasul Arhanghelului”, momente emoţionante de Ziua Unirii Principatelor Române

Nu știu dacă sunt talentați, fiecare în parte, dar ei în grup transmit o stare, o emoție”, spune părintele grupului „Glasul Arhanghelului”, preotul onorific Florin Păcioianu

Copiii de la „Glasul Arhanghelului” nu au mai fost însoțiți de această dată de inimoasa lor profesoară, Adriana Urs, care, proaspătă mămică, trebuie să își legene pruncul nou născut, ci doar de Florin Păcioianu, om de afaceri și preot onorific din Micești, care a înființat și face ca acest frumos grup să meargă înainte și să crească. De altfel, parte a tributului său, în grup sunt și cele trei tinere vlăstare ale familiei Păcioianu- Ștefania, cea care în afară de faptul că prezintă și cântă, se ocupă și de PR, Alexandru și micuța Maria. De altfel, membrii grupului au vârste foarte diferite, de la cei foarte mici, care mai uită uneori versurile dar atrag toate privirile, și până la cei mai mărișori.

„Nu știu dacă sunt talentați, fiecare în parte, dar ei în grup transmit o stare, o emoție… Nu au cursuri de canto, de muzică… s-au adunat așa și pur și simplu și dau ce e mai bun în ei. Nu sunt super talente, dar se șlefuiesc. Profesoara lor inimoasă, Andreea Urs, i-a ridicat mult, eu i-am susținut din spate financiar și prin rugăciuni”, mărturisește Florin Păcioianu. Preot onorific, Florin spune că a simțit chemarea către Biserică de la vârsta de 10 ani.
„De atunci merg la biserică nelipsit. La 14 ani chiar am cochetat cu ideea de a da la Seminar. M-am considerat nevrednic, mi-am spus că este o chemare mult prea înaltă și nu credeam că i-aș putea face față. Dar Dumnezeu a lucrat în timp și Înalt Prea Sfințitul Calinic m-a îndrumat să urmez cursurile de Teologie, masterul și până la urmă s-a întâmplat și marea minune și cel mai mare dar pe care care l-am primit în viața aceasta. Este cea mai mare bucurie a mea, faptul că pot să îi slujesc lui Dumnezeu”. Florin Păcioianu a fost hirotonit diacon în 21 noiembrie 2020 și preot pe 9 mai 2021.

Citește și Corul „Glasul Arhanghelului” participă la o tabără de educație de la Bușteni

Citește și Corul de copii „Glasul Arhanghelului” – la primul concert în Piteşti, alături de Cenaclul „Lumină Lină”

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *