Web Analytics

Controversatele proiecte de pe Strada Gârlei, votate în Consiliul Local Pitești

de | 28.11.2019 19:08 | Actualitate

După mai multe retrageri și reintroduceri pe ordinea de zi a Consiliului Local Pitești, controversatele proiecte imobiliare de pe Strada Gârlei au fost aprobate în ședința de joi a CL Pitești.
Unul dintre ele este “Proiectul de hotărâre inițiat de primar privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal și a Regulamentului local de urbanism aferent, pentru investiția Construire locuințe individuale și împrejmuire teren situată în intravilanul municipiului Pitești, strada Gârlei, nr. 11 și f.n”, celebrul complex de șase case despre care Jurnalul de Argeș a scris în mai multe rânduri.
Consilierul local liberal Narcis Sofianu, unul dintre cei care se arătaseră vehemenți cu privire la acest proiect, a concluzionat în cursul discuțiilor de astăzi că, de fapt, n-ar prea fi probleme cu proiectul. Cristian Gentea le-a amintit aleșilor locali că proiectul fusese considerat OK și anterior, dar că erau așteptate clarificări legate de anumite aspecte, inclusiv cele invocate de Sofianu (care s-a abținut de la vot), astfel că proiectul a fost adoptat.

Ion Brănescu liber să-și facă bloc

Cel de-al doilea proiect adoptat este cel privind elaborarea Planului Urbanistic de Detaliu pentru terenul situat în intravilanul municipiului Pitești, str. Gârlei, nr. 74
în vederea realizării “Construire imobil locuințe colective”. Mai exact viitorul bloc al familiei Brănescu, asupra căruia vecinii viitoarei construcții au avut obiecții referitoare la regimul de înălțime a zonei, care potrivit documentației deținute de ei ar fi unul de case, în timp ce din punctul de vedere al oficialilor primăriei, unul de blocuri.
Laura Şerban, unul dintre petenții pe care viitoarea construcţie îi va umbri s-a prezentat astăzi în Consiliul Local, a reiterat obiecțiile și a atras atenția asupra Planului Urnanistic General neactualizat de decenii și generator de controverse.
Consilierul local Cătălin Costescu, a susținut-o pe femeie și a amintit de consultarea publică cel puțin contestabilă care s-a făcut în cazul acestui proiect, anul trecut, în preajma Crăciunului, când cei care au avut obiecții n-au mai avut timp să și le exprime.
Alesul local i-a compătimit pe piteștenii care se trezesc cu un bloc ȋn fața casei: „Nu este vina oamenilor, este doar vina noastră pentru că de 20 de ani nu am fost în stare să facem PUG-ul. Eu nu voi vota acest proiect”.
Una peste alta, arhitectul șef al primăriei, Cătălin Ghiță, care, până la acest punct, s-a fofilat și a reușit să absenteze de la ședința în care fusese rugat să participe, a fost chemat din birou pe parcursul discuțiilor. Ghiță și-a dat cuvântul în fața consilierilor că n-ar fi probleme de legalitate cu proiectul, că terenul lui Brănescu se suprapune cu zona cu regim de înălțime mediu și că ridicarea unui bloc P+4 e foarte în regulă. Mai mult, Ghiță a promis că până la Crăciun va fi gata o propunere cu privire la noul PUG, propunere care va fi supusă dezbaterii publice.
În cele din urmă, cu trei abțineri și patru voturi contra, proiectul a primit girul CL Pitești.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

1 Comentariu

  1. PUD-ul este nelegal, persoanele interesate să sesizeze ISC-ul Ploieşti şi să-l atace în instanţă.