Web Analytics

Controlul judiciar pentru Istrătescu blochează obţinerea autorizaţiilor de vânătoare

de | 11.05.2017 12:57 | Dezvăluiri

7 Istratescu01# Jale la AJVPS Argeş, la debutul sezonului la căprior # După punerea sub acuzare a directorului executiv Constantin Istrătescu, conducerea AJVPS a trebuit să numească un nou șef  # Alexandru Nicolae a devenit director delegat pentru o perioadă de 6 luni și nu are drept de semnătură

Magistrații de la Tribunalul Argeș au stabilit măsura controlului judiciar pe o perioadă de două luni, în cauza care îl privește pe Constantin Istrătescu, directorul executiv al AJVPS Argeș. După cum ziarul nostru a dezvăluit în mai multe rânduri, acesta ar fi autorizat, în mod ilegal, depășirea cotei de vânătoare la mistreți pe anul 2016. Alături de Istrătescu, magistrații au mai dispus aceeași măsură și față de doi dintre colaboratorii săi, Horia Tănase și Sorin Bulimac, ambii secretari ai AJVPS Argeș. Acuzațiile aduse celor trei sunt de abuz în serviciu, fals și uz de fals. Acesta ar fi un prim dosar. Din surse apropiate anchetei, am aflat că ar mai fi încă un dosar în care ITRSV a depus plângere penală pentru un prejudiciu de 23.000 de euro, contravaloarea a 30 de mistreți împușcați fără autorizație. În această cauză se așteaptă finalizarea unei expertize.
Joi, 4 mai, la sediul AJVPS Argeș a avut loc o întrunire extraordinară a Consiliului de Conducere al asociației în cadrul căreia, după ce s-a dat citire ordonanței președințiale a procurorilor, s-a discutat delegarea unui alt membru vânător, dintre cei 11 care alcătuiesc acest for de conducere.  Conform statutului, președintele AJVPS, Filip Georgescu, ar fi trebuit să preia, pentru o perioadă de 6 luni, interimatul ca director executiv. Însă acesta ne-a declarat că nu își dorește acest lucru, motiv pentru care, la propunerea sa, a fost delegată și votată o altă persoană. Este vorba despre Alexandru Nicolae, un pensionar MApN. Problema este că, doar în funcție  de ce va hotărî instanța, se va decide dacă Alexandru Nicolae va avea drept de semnătură sau nu. Problema e că tocmai s-a deschis sezonul de vânătoare la căpriori și vânătorii se tem că nu va avea cine să le semneze autorizația de vânătoare.

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii