Controalele polițiștilor în restaurante, tot mai multe, la final de săptămână

de | 15.10.2021 13:28 | Actualitate, Home

Activitățile polițiștilor argeșeni, alături celelalte structuri cu care se acționează în sistem integrat, vor fi intensificate la sfârșitul săptămânii, pentru purtarea măștii, respectarea normelor de acces în restaurante, organizarea în spațiile comerciale și respectarea limitărilor programului de lucru.

În ziua de 14 octombrie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș, împreună cu polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung și reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă Argeș, au acționat pentru verificarea respectării normelor de prevenire a infectării și combatere a răspândirii coronavirusului, la operatorii de comerț cu obiect de activitate ,,alimentație publică”, pe raza municipiului Câmpulung.

CITESTE SI Noaptea Albă a Galeriilor se va desfășura în acest weekend

Modul de acțiune este adaptat categoriei agenților economici verificați, obiectivul principal fiind respectarea regulilor de acces impuse consumatorilor, în contextul măsurilor de combatere a coronavirusului.

Au fost verificate cinci astfel de obiective, unde au fost prelucrate prevederile Hotărârii Guvernului nr. 1090/2021, (publicată în Monitorul Oficial nr. 962/07.10.2021), ale Legii nr. 55/2020 și ale Hotărârilor Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Argeș, în contextul incidenței de îmbolnăviri peste pragul de 6/1000 de locuitori.

De asemenea, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung au aplicat, în cadrul acțiunilor desfășurate în acest context, 4 sancțiuni contravenționale, în valoare de 500 de lei, conform Legi 55/2020, pentru nepurtarea măștii de protecție.

Distribuie!

Articol scris de Bianca Solomon

Redactor- Jurnalul de Argeș, Pitești. Absolventă a Facultății de Jurnalism, Universitatea din Pitești. Studentă la programul Master-Comunicare Organizațională, UPIT.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Se reduce prețul la energie și la gaze
Se reduce prețul la energie și la gaze

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că Guvernul va lua o serie de măsuri pentru facturi prin OUG. El a declarat că la consumatori se va percepe un preț de 0,68 bani/kw oră la factura de curent electric. "Am reuşit să ajungem la un acord astfel încât la energie plafonul...

Fiesta latino-americană la Filarmonica Pitești
Fiesta latino-americană la Filarmonica Pitești

Filarmonica Piteşti organizează joi, 20 ianuarie, de la ora 19:00, în Sala ”Simfonia” a Centrului Multifuncţional, un nou concert simfonic. La pupitrul dirijoral se va afla, în premieră, dirijorul argentinian Ramiro Arista. În program: Arturo Márquez – ”Danzón No. 2”,...