Web Analytics

Controalele polițiștilor în restaurante, tot mai multe, la final de săptămână

de | 15.10.2021 13:28 | Actualitate

Activitățile polițiștilor argeșeni, alături celelalte structuri cu care se acționează în sistem integrat, vor fi intensificate la sfârșitul săptămânii, pentru purtarea măștii, respectarea normelor de acces în restaurante, organizarea în spațiile comerciale și respectarea limitărilor programului de lucru.

În ziua de 14 octombrie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș, împreună cu polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung și reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă Argeș, au acționat pentru verificarea respectării normelor de prevenire a infectării și combatere a răspândirii coronavirusului, la operatorii de comerț cu obiect de activitate ,,alimentație publică”, pe raza municipiului Câmpulung.

CITESTE SI Noaptea Albă a Galeriilor se va desfășura în acest weekend

Modul de acțiune este adaptat categoriei agenților economici verificați, obiectivul principal fiind respectarea regulilor de acces impuse consumatorilor, în contextul măsurilor de combatere a coronavirusului.

Au fost verificate cinci astfel de obiective, unde au fost prelucrate prevederile Hotărârii Guvernului nr. 1090/2021, (publicată în Monitorul Oficial nr. 962/07.10.2021), ale Legii nr. 55/2020 și ale Hotărârilor Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Argeș, în contextul incidenței de îmbolnăviri peste pragul de 6/1000 de locuitori.

De asemenea, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung au aplicat, în cadrul acțiunilor desfășurate în acest context, 4 sancțiuni contravenționale, în valoare de 500 de lei, conform Legi 55/2020, pentru nepurtarea măștii de protecție.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii