Web Analytics

Controale ale pompierilor argeșeni la cluburi și discoteci

de | 18.03.2019 12:56 | Actualitate

 

Pompierii au făcut 5 controale în cluburi și discoteci, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în urma cărora au dat 5 amenzi, în valoare de 4500 de lei și 5 avertismente, pentru deficiențe care cresc riscul de incendiu.

În niciunul dintre cluburile și discotecile controlate nu au fost găsite situații de încălcări grave ale cerinței de securitate la incendiu, care să ducă la oprirea funcționării sau a utilizării imobilelor.

Controalele au fost făcute la 5 operatori economici din categoria cluburi și discoteci din localitățile Pitești, Șuici și Ciofrângeni, inspectorii de prevenire verificând dacă sunt respectate reglementările pe linia apărării împotriva incendiilor.

Principalele nereguli identificate în teren au constat în: neobținerea autorizaţiei de securitate la incendiu, exploatarea instalațiilor electrice cu defecțiuni și improvizații, neefectuarea controalelor interne de prevenire, neexecutarea instruirilor în domeniul situațiilor de urgență, blocarea sau reducerea gabaritului căilor de evacuare, precum și neorganizarea activității de stingere la locul de muncă.

Activitatea pompierilor salvatori se desfăşoară în sprijinul şi pentru cetăţean, principalele obiective ale instituţiei argeșene fiind eficientizarea acţiunilor de prevenire şi gestionarea situaţiilor de urgenţă, drept pentru care astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii