Web Analytics

Controale în benzinăriile din Argeș. S-au dat peste 30 de amenzi

de | 28.03.2022 08:45 | Actualitate

În perioada 10.03-16.03.2022 , ITM Argeș a desfăşurat Campania Națională de verificare a modului în care sunt respectate cerinţele minime pentru îmbunătăţirea securităţii şi protecţia sănătăţii lucrătorilor, în benzinăriile din județ.

 S-au efectuat de 35 de controale, s-au aplicat 13 sancţiuni contravenționale, din care amenzi în valoare totală de 16.500 lei.

Citește și:ITM Argeș: Amenzi de până la 10.000 de lei pentru patronii care nu asigură echipament individual de protecție

Principalele deficiențe constatate:

– nerespectarea prevederilor legale privind acordarea repausului săptămânal, neevidenţierea orelor de muncă prestate de fiecare salariat, încălcarea prevederilor legale privind munca de noapte,      netransmiterea în termen a modificărilor intervenite în Registrul general de evidenţă a salariaţilor,  neînmânarea salariatului anterior începerii activităţii a unui exemplar din contractual individual de muncă.

În ceea ce privește securitatea și sănătatea în muncă, au fost efectuate 35 controale și aplicate un număr de 19 sancțiuni contravenționale, valoarea totală amenzilor fiind de  51.000 lei. 

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *