Web Analytics

Controale ale polițistilor la Vidraru

de | 9.08.2020 15:09 | Actualitate

Poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Albeștii de Argeș, împreună cu cei de la Poliţia Municipiului Curtea de Argeş, au fost prezenți pe DN 7C – Transfăgărăşan, în special în zona Barajului Vidraru. Au vizat combaterea faptelor antisociale, a celor contra patrimoniului, precum şi prevenirea evenimentelor rutiere şi fluidizarea traficului rutier dar și în contexul măsurilor de prevenire a răspândirii coronavirusului.
Cu această ocazie au fost verificaţi şi 8 agenţi economici, respectiv terase şi operatori de transport care oferă transport de agrement cu vaporaşe pe lacul Vidraru.
În urma abaterilor constatate, au fost aplicate 26 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 6.000 de lei, şi au fost reţinute în vederea suspendării 2 permise de conducere. Sancţiunile au fost aplicate după cum urmează:
– 6 sancţiuni, în valoare de 1.500 de lei, în urma constatărilor privind neluarea măsurilor de proteţie individuală, în contextul măsurilor de prevenire a răspândirii coronavirusului;
– 20 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 4.640 de lei, ca urmare a constatării de abateri de la regimul circulaţiei pe drumurile publice, doi dintre conducători fiind depistați circulând cu mai multe de 50 km/h peste limita de pe tronsonul de drum pe care au fost depistați, fapt pentru care a fost aplicată măsura complementară reținere a permisului de conducere, în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 90 de zile.
La agenții economici, polițiștii au procedat și la instruirea reprezentanților cu privire la respectarea normelor de protecție individuală, a limitării programului de lucru și amenajării teraselor astfel încât să fie respectate normele din domeniu, privind distanțarea, numărul de persoane, solicitarea de către angajați către client de a respecta recomandările medicale.

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii