Web Analytics
scris marți, 07.12.2021

Contractul dintre Electroargeș și Kärcher va înceta pe 30 iunie 2022

Contractul dintre Electroargeş şi Karcher nu va mai fi prelungit şi va înceta pe 30 iunie anul viitor. Compania din Curtea de Argeş spune însă că „notificările nu respectă prevederile contractuale și nici cerințele legale” şi „va acţiona în consecinţă”, potrivit unui comunicat publicat marţi pe site-ul Eelctroargeş.

Contractul dintre Electroargeș și Kärcher va înceta pe 30 iunie 2022

„Electroargeş SA aduce la cunoștința acționarilor și potențialilor investitori că a recepționat astăzi, data de 06.12.2021, Notificarea Alfred Karcher SE & Co. KG prin care se comunică încetarea Contractului de furnizare („Supply Contract”) încheiat cu Electroarges începând cu data de 30.06.2022 și Notificarea Alfred Karcher SE & Co. KG prin care se comunică încetarea Contractului de împrumut a sculelor și dispozitivelor (“Tool Loan Agreement”) încheiat cu Electroarges începând cu data de 30.04.2022 și restituirea acestora până la data de 30.04.2022.În perioada următoare Electroarges va aduce la cunoștință acționarilor și potențialilor investitori demersurile pe care le va efectua compania având în vedere că notificările Alfred Karcher SE & Co. KG nu respectă prevederile contractuale și nici cerințele legale”, se arată în comunicatul citat.

CITEȘTE ȘI: Obligativitatea montării repartitoarelor în apartamente – AMÂNATĂ cu un an!

Electroargeş şi firma prin care grupul Kärcher operează la Curtea de Argeş, CER Cleaning Equipment , sunt doi dintre angajatorii  importanţi din Curtea de Argeş, companii care dau salarii la aproape 2000 de angajaţi şi contribuie la bugetul local cu sume importante din impozitul pe salarii, pe clădiri, etc. De mulţi ani Electroargeş face aspiratoare pentru grupul german, peste 90% din comenzi venind de acolo. De altfel, conducerea companiei argeşene a vorbit în mai toate rapoartele financiare despre „dependenţa” de contractul cu nemţii şi despre diversificarea activităţii în vederea eliminării acesteia.

CITEȘTE ȘI: Conducerea CSM prezintă bilanțul pentru anul 2021

Amintim că, Electroargeş realizează şi componente pentru Arctic, cel mai mare producător local de electrocasnice, pentru a reduce dependenţa faţă de nemţii de la Kärcher.„Se colaborează în producţie cu Arctic prin asimilarea în fabricaţie a unei game im­portante de piese in­jectate din mase plas­tice, de subansamble şi kituri de repere“, potrivit raportului financiar al Electroargeș SA.
În decembrie 2018, compania Electroargeş anunţa printr-un comunicat de presă că „va avea în 2019 și 2020 comenzi pentru livrarea a cel puțin 1,54 milioane de aspiratoare pe an, după ce a semnat un contract cu firma germană Kärcher”.

Distribuie!

0 Comentarii