Web Analytics

Contestaţia lui Istrătescu, respinsă definitiv de Curtea de Apel Piteşti

de | 30.07.2021 10:08 | Actualitate, Dezvăluiri, Politica si Administratie

Fostul președinte al AJVPS Argeș, Constantin Istrătescu, dar și cei doi subalterni ai săi, Horia Tănase și Sorin Bulimac, condamnați în iulie anul trecut la închisoare cu suspendare în dosarul de braconaj, au contestat decizia penală pronunțată în cauză. Fără succes, însă. Curtea de Apel Pitești a respins ca inadmisibilă contestația în anulare, iar decizia e definitivă.
Reamintim că, pe 16 iulie 2020, Curtea de Apel Pitești a dat sentința definitivă în dosarul lui Constantin Istrătescu, președintele Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Argeș. Acesta și alți doi angajați ai instituției, inginerii Horia Tănase și Sorin Bulimac, au fost condamnați la pedepse cu suspendare pentru braconaj cinegetic. Celor trei li s-a luat dreptul de a ocupa în cadrul instituției funcţiile pe care le-au deținut în timpul săvârşirii infracţiunii.
Constantin Istrătescu a primit o pedeapsă mai mare decât pe fond.
De asemenea, pe lângă acuzația de braconaj cinegetic, șeful vânătorilor și pescarilor din Argeș a fost condamnat și pentru infracțiunea de instigare la fals material în înscrisuri. Istrătescu a primit un an și 4 luni închisoare cu suspendare, pe un termen de supraveghere de trei ani, Horia Tănase (secretar al AJVPS Argeş) – un an şi şapte luni cu suspendare (pe un termen de încercare de doi ani), iar Sorin Bulimac (inginer principal al AJVPS Argeş) – un an şi patru luni cu suspendare (pe un termen de încercare de doi ani).
Reamintim că problemele au început pentru inculpați după ce, în sezonul de vânătoare 2016-2017, șeful AJVPS Argeș, împreună cu ceilalți doi angajați, ar fi eliberat autorizaţii de vânătoare la porci mistreţi care au depăşit cota de recoltă aprobată la nivel de gestionar cu 30 de exemplare și au modificat, în fals, autorizații de vânătoare.
Citește și Nea Costică Istrătescu e căutat pentru efectuarea de muncă în folosul comunităţii
Citește și Expertiza confirmă! Istrătescu şi-a acordat ilegal ”primă de pensionare” de 132.500 lei
 

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Ase … incrancenatule , nu te lasa ; c-a ta fi-va „izbanda”/”be-he-he …” s.a.m.d !