Web Analytics
scris vineri, 22.09.2017

Contabila Spitalului Judeţean Argeş şi complicii săi, reţinuţi de procurorii DIICOT

5 amalia dumitrascuAmalia Dumitrașcu, contabila Spitalului Judeţean Argeş, şi administratorii societăţii Rivertex Project SRL, Nicolae Iordache şi Cătălin Iordache, au fost reţinuţi de procurorii Serviciului Teritorial Pitești al DIICOT, într-un dosar privind prejudicierea unităţii spitaliceşti cu 4 milioane de lei. Cei trei urmează să fie prezentaţi, vineri, în fața instanței cu propunere de arestare preventivă.

Contabila Spitalului Judeţean Argeş şi complicii săi, reţinuţi de procurorii DIICOT

În acelaşi dosar au vut loc, joi dimineaţă, şase percheziţii domiciliare ale procurorilor DIICOT și ofițerilor Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești, patru în municipiul Pitești și două în orașul Ștefănești.
Potrivit anchetatorilor, începând cu luna noiembrie 2012, cele trei persoane fizice și o societate comercială au constituit un grup infracțional organizat, ce a funcționat până la sfârșitul lunii martie 2017, în scopul delapidării cu consecințe deosebit de grave a unei unități medicale.
Contabila Amalia Dumitrașcu a transferat, în cinci ani, aproximativ 40 de miliarde lei vechi din bugetul Spitalului Județean Argeș în conturile firmei de textile SC Rivertex Project SRL, fără ca nimeni din conducerea unității sanitare să observe. Economista se ocupa de relația cu furnizorii și avea printre atribuţiile de serviciu întocmirea ordinelor de plată către aceștia. Contabila ar fi completat astfel, în perioada 2012 – 2017, 70 de ordine de plată, în baza cărora a fost transferată în conturile firmei Rivertex Project SRL, suma totală de 3.988.688 de lei. Contabila își alegea un furnizor real al Spitalului Județean și plătea prima factură către acesta. După câteva luni de la plata facturii respective, Amalia Dumitrașcu le băga pe sub nas șefilor factura deja plătită, cu numele real al furnizorului, însă contul firmei SC Rivertex Project SRL. Practic, factura mai era plătită încă o dată, însă banii ajungeau de această dată în contul societății din Ștefănești. Imediat după ce sumele respective erau transferate în contul firmei, banii erau retrași în numerar de către membrii grupării.
Procurorii DIICOT efectuează, față de cele trei persoane și față de societatea comercială, cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat și delapidare cu consecințe deosebit de grave, în formă continuată. În același dosar se efectuează urmărirea penală „in rem” pentru săvârșirea infracțiunii de perturbare a funcționării sistemelor informatice, care a constat în faptul că documentele întocmite în fals și datele din acestea au fost introduse în sistemul electronic de evidențe contabile a spitalului, ceea ce a dus la alterarea în mod grav a evidențelor și rezultatelor financiare ale unității spitalicești.

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită