Web Analytics

Construcţie ilegală ridicată lângă Colegiul „Brătianu”. A fost sesizat Parchetul

de | 28.03.2019 13:01 | Dezvăluiri

Pe zi ce trece, construcțiile ridicate în Pitești fără autorizație sau cu tot felul de probleme se înmulțesc. Iar unul dintre cele mai recente cazuri este cel al unei terase în curs de construcție chiar lângă Colegiul „Brătianu”, în parcarea Hotelului Magic. Terasă ce se ridică fără autorizație – culmea! – chiar într-o zonă de protecție a două monumente istorice.

Primarul Apostoliceanu: „Este o sfidare, este direct infracțiune”

Neregula a fost descoperită de către Corpul de Control al Primăriei Pitești. „După ce am descoperit neregula, am chemat și Poliția Locală, care a aplicat o amendă. Și pentru că acea construcție este în raza de protecție a două monumente istorice (n.red. – Colegiul Național „I.C. Brătianu” și Școala Populară de Arte și Meserii), este direct infracțiune. Cei de la Poliția Locală au întocmit proces-verbal și noi am trimis toată documentația direct la Parchet, pentru a se face dosar penal și a se dispune măsurile legale. Din păcate, noi nu putem dispune sistarea lucrărilor, pentru că așa este procedura. Noi am anunțat Inspectoratul de Stat în Construcții, care până acum nu a luat vreo măsură. În același timp, căutăm soluții legale, ca să îi putem opri. Este o sfidare, vă dați seama”, ne-a declarat Sorin Apostoliceanu, primarul Piteștiului.
Este de lăudat reacția Primăriei Pitești. Însă această reacție ar trebui să fie doar începutul unor ample controale legate de construcțiile din Pitești. Pentru că de prea mulți ani la Pitești se construiește ilegal, la Pitești se construiește în multe locuri în raza de protecție a multor monumente istorice, fără ca nimeni să se sesizeze și să aibă reacții. Este timpul ca haosul urbanistic și neregulile să înceteze și ca oficialii responsabili din Primăria Pitești să nu mai tolereze – mai mult sau mai puțin subiectiv – ilegalitățile urbanistice din oraș.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii