Web Analytics

Constantin Bîlea, primarul comunei Oarja: „Nu pot să fac un pod doar pentru o familie cu toţi banii pe care îi avem în 2019”

de | 21.02.2019 13:58 | Politica si Administratie

În urmă cu aproximativ o săptămână, în comuna Oarja a izbucnit scandalul „cu mortul pe bârnă”, știre care a ajuns chiar și în presa centrală. O bătrână a murit, iar familia, care locuiește într-o casă izolată, a cărat sicriul pe o punte improvizată peste râul care desparte gospodăria de restul satului. Imaginea cu oamenii care făceau echilibristică cu sicriul pe brațe s-a răspândit rapid, iar primarul comunei, Constantin Bîlea, a fost luat în vizor pentru că a lăsat să se întâmple un asemenea lucru. Ei bine, la câteva zile de la incident, primarul din Oarja a oferit explicații pentru situația creată, chiar la fața locului. Constantin Bîlea a arătat, în primul rând, că puntea cu pricina nu reprezenta singura cale de acces a familiei respective la drumul principal. În mai puțin de 100 de metri de la punte există un drum lăsat de localnicii care au terenuri în zonă și care este închis cu o poartă provizorie. Sicriul putea fi transportat fără probleme pe acolo și nu s-ar mai fi iscat scandalul. Doar că familia Petre nu a vrut, preferând să facă un spectacol mediatic, după cum a mai spus primarul.
Constantin Bîlea: „Până acum doi ani, aici a fost un pod… Uitați-l acolo, în iarbă… A fost dat jos de familia Petre pentru ca Primăria Oarja să îi facă altul mai frumos. Cu toate avizele necesare, cu studiu de fezabilitate, construcția unui astfel de pod se ridică la 200.000 de euro. Nu ne permitem să facem un pod de 200.000 de euro doar pentru o singură familie. Suma asta înseamnă tot bugetul pe care îl avem pentru anul în curs”.
Mai trebuie spus că la fața locului a sosit și cetățeanul cu pricina, dl. Petre, care, din păcate, nu prea a știut ce explicații să dea în legătură cu motivul pentru care a dărâmat podul inițial. În ceea ce privește cealaltă cale de acces, bărbatul a spus că nu a folosit-o pentru că nu știe dacă poate urca cu mașina.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii