Web Analytics

Consiliul Județean, lăudat de Ministerul Culturii pentru proiectele elaborate

de | 31.01.2018 13:39 | Actualitate

foto CJ ArgesMiercuri, în cadrul conferinței săptămânale de presă a Consiliului Județean Argeș a avut loc prezentarea proiectelor cu finanțare nerambursabilă acordate prin POR 2014 – 2020.

La conferință au participat, alături de conducerea CJ Argeș, echipele de proiect, primarii comunelor Recea, Popești și Buzoiești și reprezentantele Ministeruilui Culturii și Identității Naționale, Bîrzan Adriana Ofelia – Șef serviciu coordonator PA17 și Vasincu Monica – consilier afaceri europene-comunicare şi relaţia cu beneficiarii.
Prin POR 2014-2020, Consiliul Județean Argeș a obținut finanțarea a patru proiecte, trei dintre acestea fiind în curs de implementare, este vorba de modernizarea DJ 504, restaurarea Muzeului Judeţean Argeş și restaurarea Galeriei de Artă „Rudolf Schweitzer – Cumpăna”.
Reprezentantele Ministerului Culturii au ținut să precizeze că din 30 de proiecte depuse la nivel național, care au vizat consolidarea și protejarea patrimoniului cultural, au fost acceptate doar trei proiecte, două dintre acestea aparținând județului Argeș, respectiv restaurarea Muzeului Judeţean Argeş și a Galeriei de Artă „Rudolf Schweitzer – Cumpăna”.
„Ministerul Culturii prin unitatea de management a proiectului a derulat în februarie 2016 o procedură de selecție parteneri. Au fost depuse 30 de idei de proiect în cadrul POR și s-au încheiat trei contracte în care noi suntem parteneri, unul la Alba Iulia și două aici, la Argeș. Suntem foarte bucuroși să facem parte din această inițiativă pentru că asta am și încercat să facem, cel puțin din 2010 încoace, să reabilităm monumente istorice și clădiri culturale de interes public”, a declarat Adriana Bîrzan, șef serviciu coordonator PA17.
Întrebată de jurnaliști ce anume a convins Ministerul Culturii să aprobe proiectele Argeșului, dacă acestea au fost bine elaborate sau dacă s-a ținut cont de starea de degradare a celor două monumente istorice, reprezentanta Ministerului Culturii a răspuns: „A ținut într-adevăr și de cât de bine au știut să își promoveze proiectul și a ținut cont și de necesitatea de reabilitare”.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii