Consiliul Judeţean Argeş susţine dezvoltarea satului argeşean

de | 21.03.2019 12:57 | Politica si Administratie

Învățământul, sănătatea și infrastructura sunt prioritățile acestui mandat al conducerii Consiliului Județean Argeș. Anul 2019 reprezintă anul implementării și execuției proiectelor, asta după ce, din 2016 și până în prezent, au fost alocate de la Consiliul Județean Argeș către comunitățile locale, sume importante pentru realizarea acestora. Tocmai de aceea, președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, împreună cu vicepreședintele Ion Mînzînă și cu administratorul județului, Maria Dinu, au demarat seria vizitelor în teritoriu pentru a verifica stadiul lucrărilor, unele aflate în execuție, altele fiind deja încheiate.

În comuna Cetățeni, Consiliul Județean Argeș a investit, în ultimii doi ani și jumătate, în special în sănătate și învățământ. Începând cu acest an, cei peste 2.700 de pacienți înregistrați, din care peste 1.000 sunt copii, beneficiază de un dispensar modernizat și reabilitat, în care Consiliul Județean Argeș a investit 200.000 de lei. Pentru unitățile școlare au fost alocate fonduri pentru reparații, modernizare sau extindere la Școala Gimnazială nr. 1 Cetățeni, Școala Valea Cetățuii, Grădinița cu program normal Lăicăi, Grădinița cu program normal Cetățeni, Grădinița Valea Cetățuii. Au fost realizate sisteme de încălzire centrală la Grădinița cu program normal Lăicăi și la Grădinița Valea Cetățuii. Numai pentru modernizarea Școlii Gimnaziale nr. 1 Cetățeni au fost alocați 400.000 de lei de la bugetul județean. Pentru susținerea sportului de masă, în comuna Cetățeni există un teren de sport cu teren sintetic pentru copii și tineri.
“Anul 2019 este anul implementării proiectelor, proiecte în care Consiliul Județean Argeș a investit sume importante în parteneriat cu administrațiile locale. În comuna Cetățeni am investit în primul rând în domeniul sănătății. Dispensarul a fost reabilitat și modernizat în totalitate. De asemenea, am investit în unitățile școlare, care au fost reabilitate și modernizate, au fost realizate sisteme de încălzire, iar la această oră toate unitățile școlare din această localitate au toaletele în interior“, a declarat președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu.
“PNDL II ne-a adus o mare bucurie prin extinderea, reabilitarea şi modernizarea sistemului public de alimentare cu apă. Urmează canalizarea, care este, de asemenea, în atenția noastră. De asemenea, pe fonduri europene urmează să realizăm reabilitarea centrului civic și dotarea și modernizarea dispensarului stomatologic”, a precizat Claudius Ciobanu, primarul comunei Cetățeni.
M.S.

Distribuie!

Articol scris de Jurnalul de Arges

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii