Web Analytics

Consiliul Județean Argeș în legătură cu perchezițiile DNA: „Avem încredere în obiectivitatea acțiunilor organelor de control și vom fi întotdeauna un partener deschis!”

de | 7.09.2023 17:04 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Așa după cum v-am informat, procurorii DNA au efectuat, astăzi, 07.09. 2023, percheziții la Consiliul Județean Argeș, DGASPC Argeș dar și percheziții domiciliare și sedii ale unor alte instituții. Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Pitești efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni asimilate celor de corupție, comise în cursul anului 2023, în legătură cu încheierea unor contracte de achiziție publică privind cumpărarea de către o instituție publică a unor locuințe destinate persoanelor vulnerabile. Iată și comunicatul Consiliului Județean Argeș în legătură cu cele întâmplate astăzi:

„Ținând cont că întotdeauna am dat dovadă de transparență și corectitudine, vă informăm că astăzi, 7 septembrie 2023, organele de cercetare au solicitat Consiliului Județean Argeș predarea unor înscrisuri.

Angajații instituției au dat curs solicitării și au pus la dispoziție cu promptitudine toate documentele cerute.

Se fac verificări în privința unui proiect al unei instituții subordonate CJ Argeș.

Citește și DNA Pitești confirmă perchezițiile de la Consiliul Județean Argeș și la încă 20 de locații

Facem precizarea că, la acest moment, nu suntem abilitați să oferim mai multe informații din dosar pentru a nu împiedica buna desfășurare a activității organelor de cercetare.

De asemenea, subliniem că, până în acest moment, nici un angajat al Consiliului Județean nu a fost chemat la audieri și nici nu i s-a adus la cunoștință vreo calitate procesuală, ci vorbim doar de predarea unor documente oficiale.

Consiliul Județean Argeș și instituțiile subordonate au în derulare zeci de proiecte pe toate axele de finanțare existente (fonduri europene, guvernamentale), atragerea de cât mai multe fonduri fiind principalul obiectiv pentru dezvoltarea județului. Toate aceste proiecte sunt transparente, realizate în urma unor licitații publice și sunt verificate constant de instituțiile abilitate.

Toate instituțiile de control sunt obligate să facă verificări în urma sesizărilor primite sau a oricăror suspiciuni privind investițiile publice, iar noi am fost și vom continua să răspundem cu promptitudine și transparență tuturor demersurilor pentru a elimina orice suspiciune cu privire la cheltuirea incorectă a banului public.

Avem încredere în obiectivitatea acțiunilor organelor de control și vom fi întotdeauna un partener deschis!”, este comunicatul Biroului de Presă al CJ ArgeșArticol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *