Web Analytics

Consiliul Județean Argeș, bilanț la final de mandat: Investiții majore în EDUCAȚIE și CULTURĂ

de | 1.09.2020 11:22 | Actualitate


Dezvoltarea unei societăți constă, în primul rând, în grija față de două elemente fundamentale – EDUCAȚIA și CULTURA. De ele depinde viitorul unei țări. Un popor lipsit de cunoașterea istoriei sale, a originii și culturii este ca un copac fără rădăcini.
# Proiectele culturale argeșene au devenit branduri naționale
Având la bază aceste principii, pentru a păstra vie bogata zestre a „României de la Argeș”, în mandatul 2016 – 2020, Consiliul Județean Argeș a inițiat mai multe proiecte, la care s-au alăturat mari personalități ale lumii culturale și academice.
Gala de Excelență 10 pentru Argeș, Respect pentru Valorile Naționale, Flacăra Centenarului, Chemarea de la Golești, Fabricat în Argeș sunt doar câteva acțiuni care au devenit branduri ale Argeșului și care au avut ecou dincolo de granițele județului.
# Fonduri europene pentru dezvoltarea infrastructurii
În domeniul cultural, Consiliul Județean Argeș a avut în vedere și dezvoltarea infrastructurii. Astfel, prin investiții finanțate din bugetul județean, dar și din fonduri europene, obiective de patrimoniu, precum Muzeul Județean Argeș, Galeria de Artă „Rudolf Schweitzer-Cumpăna“, Cetatea Poienari, vor fi reabilitate. De asemenea, după ce ani la rândul au fost abandonate, două edificii culturale importante au fost redeschise de Consiliul Județean Argeș. Este vorba de Grădina de Vară din Pitești și Sala Lumina (fostul Cinema Lumina).
Una dintre marile realizări ale Consiliului Județean Argeș în mandatul 2016 – 2020 a fost salvarea Vilei Florica, după îndelungi demersuri, reușindu-se păstrarea acestui obiectiv în circuitul public.
# CJ Argeș a cofinanțat aproximativ 300 de proiecte din infrastructura școlară
În ceea ce privește educația, prioritatea Consiliului Județean Argeș a fost îmbunătățirea și dezvoltarea infrastructurii școlare. În perioada 2016 – 2020, s-au alocat fonduri, în special, pentru dotarea unităților de învățământ cu grupuri sanitare, astfel încât, în acest moment, toate școlile din județ, cu perspectivă privind desfășurarea activității educaționale în viitor, au toaletele în interior. În total, Consiliul Județean Argeș a cofinanțat aproximativ 300 de proiecte privind modernizarea și reabilitarea unităților de învățământ, în valoare de peste 43 milioane de lei.
# Olimpicii argeșeni, premiați și promovați
Tot în domeniul educației, sub egida Respect pentru Valorile Naționale, Consiliul Județean Argeș a susținut și promovat tinerii merituoși cu rezultate deosebite la învățătură. Astfel, olimpicii la nivel național și internațional, precum și elevii cu media 10 la Evaluarea Națională și Bacalaureat au fost premiați de Consiliul Județean Argeș.
# Academia Română și Patriarhia au fost parteneri ai CJ Argeș
În semn de apreciere pentru inițiativa de a organiza toate aceste acțiuni în plan cultural și educativ, președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, a primit din partea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, medalia Regele Ferdinand I și Diploma Omagială, iar din partea Academiei Române, a primit Distincția Culturală, înmânată chiar de președintele instituției, acad. Ioan-Aurel Pop.

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii