Web Analytics

Consiliul Județean Argeș a aprobat astăzi alocarea a 1.600 mii lei unităților sanitare

de | 14.04.2020 15:27 | Actualitate

Astăzi, marți, 14 aprilie, a avut loc ședința extraordinară a Consiliului Judeţean Argeş pentru adoptarea proiectului de hotărâre privind actualizarea bugetului de venituri și cheltuieli al Județului Argeș pe anul 2020. Din cauza măsurilor impuse în condiții de pandemie, ședința legislativului județean s-a ținut pe skype. În lupta pentru combaterea răspândirii infectării cu virusul COVID-19, Consiliul Județean Argeș a alocat o nouă tranșă de bani pentru spitale.În urma adreselor și solicitărilor transmise de unitățile sanitare către Consiliul Județean Argeș, s-a aprobat, astfel, alocarea sumei totale de 1579.42 mii lei, distribuită astfel:
▪️ Spitalul Județean de Urgență Pitești – 1450.00 mii lei, din care:
• 1000.00 mii lei pentru realizarea infrastructurii (Laborator de Biologie Moleculară) necesară punerii în funcțiune și exploatării aparatului Real-Time PCR utilizat pentru determinarea infectării cu COVID-19, cât și pentru achiziția de bunuri și servicii necesare pregătirii spitalului pentru limitarea răspândirii epidemiei cu COVID-19.
• 450.00 mii lei pentru cofinanțarea aparaturii medicale (“Sistem Real-Time PCR și kit pentru detecția COVID – 19”), respectiv suplimentarea sumei de 55 mii lei alocată prin Hotararea Consiliului Judetean Arges nr. 103/31.03.2020, întrucât ofertele depuse în cadrul procedurii de achiziție derulată pentru valoarea aprobată inițial în suma de 550 mii lei nu au fost admisibile și conforme din punct de vedere tehnic și inacceptabil din punct de vedere financiar.
▪️ Spitalul de Pneumoftiziologie „Sfântul Andrei” Valea Iașului – 100.00 mii lei pentru achiziționarea de materiale sanitare și de protecție în vederea preîntâmpinării infectării personalului medical cu COVID-19. De asemenea, Spitalul de Pneumoftiziologie Valea Iașului a solicitat suplimentarea bugetului de venituri și cheltuieli cu suma de 25,42 mii lei reprezentând sponsorizări și suplimentarea veniturilor din concesiuni și închirieri cu suma de 3 mii lei în vederea achiziției de materiale sanitare împotriva infectării cu COVID-19.
▪️ Spitalul de Boli Cronice si Geriatrie „Constantin Balaceanu Stolnici” Ștefănești a solicitat suplimentarea bugetului de venituri și cheltuieli cu suma de o mie de lei reprezentând sponsorizare pentru achiziția de măști și echipamente de protecție împotriva infectării cu COVID 19.

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii