Web Analytics

Consiliul Judeţean a alocat sume importante pentru ca toate şcolile din Argeş să aibă toalete

de | 7.09.2017 11:51 | Politica si Administratie

19 03Școala, sănătate și infrastructură au reprezentat și reprezintă o prioritate a mandatului conducerii Consiliului Județean Argeș. Încă de la preluarea mandatului, președintele CJ Argeș, Dan Manu, a declarat că în județul Argeș toate unitățile școlare vor trebui să aibă grupurile sanitare în interior. Tocmai de aceea, sume importante de bani au fost alocate pentru realizarea acestor investiții. Cu o săptămână înainte de începerea noului an școlar, președintele CJ Argeș a vizitat mai multe școli din Argeș pentru a vedea, la fața locului, modul în care au fost investiți banii alocați pentru realizarea acestor proiecte –  toalete în școli.

Astfel, la Țițești  au fost alocați bani pentru refacerea și modernizarea grădiniței, dar și pentru construirea unui nou gard și amenajarea unei parcări. Din banii alocați s-a pus acoperiș nou și s-au făcut toaletele. Gardul este încă în construcție.
19 02În urmă cu un an de zile, Școala Gimnazială Conțești – clasele V-VIII, din Davidești, nu avea nici măcar aviz sanitar de funcționare. Astăzi, din banii alocați de la Consiliul Județean Argeș, școala a fost reabilitată în totalitate, s-au construit toalete noi și moderne și a fost achiziționat chiar și mobilier nou.  La vizita președintelui Dan Manu se făceau ultimele retușuri, astfel că de luni copii din Conțești vor învăța într-o școală care le oferă cele mai bune condiții de studiu.
La Școala Primară din Vulturești au fost înlocuite ușile și geamurile. Școala are și un grup sanitar nou și modern, care acum va fi legat de corpul unității școlare, astfel încât copii să nu mai fie nevoiți să iasă în exterior pentru a ajunge la toaletă.
Școlile din Hârtiești și Boteni sunt pregătite să primească în cele mai bune condiții elevii și profesorii. Din punct de vedere al infrastructurii, unitățile școlare de aici rivalizează chiar cu cele din mediul urban.  La Boteni, la Școala „Petre „Țuțea” se mai lucra doar la amenajarea grupului sanitar pentru persoanele cu dizabilități, care însă va fi finalizat până luni.
19 01Investiții majore au fost făcute și la școlile din comuna Bălilești. În mai puțin de un an de zile, din fondurile alocate de la Consiliul Județean Argeș, la Școala Gimnazială din Poienița și la Școala Gimnazială Bălilești au fost construite grupuri sanitare noi, la care elevii au acces din interior.
„Țin să mulțumesc primarilor, cadrelor didactice și părinților pentru modul în care s-au implicat și au înțeles efortul nostru. Așa cum am mai spus, școala, sănătatea și infrastructura reprezintă o prioritate pentru noi. Au fost alocate sume importante pentru școli, iar la această oră mai avem foarte puține unități școlare care nu au toaletele în interior. Noi vom continua să investim în infrastructura școlară”, a declarat președintele Dan Manu.
Până la începerea noului an școlar, conducerea Consiliului Județean Argeș va fi prezentă, în fiecare zi, în școlile din județ.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii