Web Analytics

Consilierii locali au preluat puterea la Ştefăneşti

de | 13.12.2018 14:01 | Politica si Administratie

# Pentru prima dată în istoria CL Ştefăneşti, consilierii au organizat o şedinţă extraordinară
Întruniţi în şedinţă pe comisii, consilierii locali din Ştefăneşti au decis, la finalul lunii noiembrie, convocarea unei şedinţe extraordinare. Potrivit procesului-verbal de şedinţă, subiectele supuse dezbaterii au fost darea spre administrare a sălii de sport din incinta campusului şcolar Ştefăneşti (Liceul Tehnologic şi Şcoala gimnazială “Vintilă Brătianu”), discutarea modului de sprijin financiar a cultelor religioase din localitate, raport din partea primarului privind stadiul investiţiilor şi folosirea banului public (în scris, până la data primei şedinţe ordinare din luna decembrie 2018).
Consilierii i-au mai solicitat primăriţei Ioana Jenica Dumitru, tot până la data primei şedinţe ordinare, care va avea loc în această săptămână, la Ştefăneşti, un răspuns privind serviciile externalizate din cadrul aparatului de specialitate, precum şi sumele cheltuite în acest sens.
Referitor la darea spre administrare a sălii de sport din incinta campusului şcolar, toţi consilierii prezenţi au avizat favorabil trecerea în administrarea Şcolii Gimnaziale ”Vintilă Brătianu” Ştefăneşti. S-a dispus însă întocmirea unui regulament prin care să se prevadă folosirea în egală măsură a sălii şi de către Liceul Tehnologic ”Dinu Brătianu”, avându-se în vedere activităţile prevăzute în programele şcolare, activităţile extraşcolare și diversele concursuri, olimpiade, competiţii de nivel local. Proiectul a fost iniţiat de consilierii locali Vergiliu Gorgoi, Aurelia Dimcea, Marian Manu, Mihail Bărbuceanu, Mădălin Soare, Raluca Nistor, Ion Mihalcea şi Cristian Monea.
Până la urmă, şedinţa convocată de consilierii locali nu a avut decât un singur punct, respectiv trecerea sălii de sport în administrarea şcolii, ceea ce s-a şi supus aprobării în şedinţa din 5 decembrie. Interesant este că primăriţa nu a participat la această şedinţă organizată de consilieri (pentru prima dată în istoria CL Ştefăneşti), aceasta convocând, la rândul său, o şedinţă extraordinară, pentru aprobarea unor plăţi, a doua zi, pe 6 decembrie. De această dată, consilierii au fost cei care nu s-au prezentat.
În concluzie, se anunţă din nou o întâlnire cu scântei între legislativul şi executivul oraşului Ștefănești, cele două părţi situându-se pe poziţii ireconciliabile, în ciuda liniştii care părea că se lăsase. Vor fi discuţii pe marginea sumelor acordate bisericilor din localitate, iar consilierii ţin, de asemenea, la raportul privind stadiului lucrărilor de investiţii şi situaţia conturilor.

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii