Web Analytics
scris miercuri, 28.03.2018

Consilier muscelean, afectat de alunecările de teren din Dâmboviţa

17 alunecare teren dambovitaFaptul că pământul a luat-o la vale în Văleni – Dâmboviţa a creat ceva probleme şi prin zona Muscel. Constantin Ivan, fost şef la Hidroelectrica şi unul dintre consilierii locali din Câmpulung, este originar din acea zonă şi a alergat într-un suflet la faţa locului să vadă dacă nu cumva şi domeniul său – casă şi teren – a fost afectat de alunecările de teren.
De fapt, comuna Văleni era parte a fostului judeţ Muscel, împreună cu alte două localităţi aflate acum în judeţul vecin, Pucheni şi Malu cu Flori. Rupţi de Muscel după reorganizarea teritorială, mulţi oameni din acele comune au continuat să tragă spre Câmpulung, nu către Târgovişte. Şi poate că cel mai elocvent exemplu este cel al fostului primar Călin Andrei. Apoi, actualul secretar de la Berevoeşti, Ilie Scarlat, este venit, de asemenea, din treimea comunelor care ţineau pe vremuri de Muscel, ca şi unul dintre jurnaliştii Câmpulungului, Vali Mocanu.
Alţii, însă, deşi musceleni din grupul celor trei localităţi, au ales să meargă spre est. Adrian Ţuţuianu, din Malu cu Flori, fost elev de liceu la Câmpulung, a părăsit şefia Consiliului Judeţean Dâmboviţa pentru a deveni senator, iar generalul Dumitru Scarlat, fratele secretarului de la Berevoeşti, fost şef al Forţelor Terestre, este acum reprezentantul militar al României la NATO şi UE, la Cartierul General NATO de la Bruxelles.

Consilier muscelean, afectat  de alunecările de teren din Dâmboviţa

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Săgeţile statului subteran SORIN ROŞCA STĂNESC

Săgeţile statului subteran

SORIN ROŞCA STĂNESCUPolitică / 12 iulie Sunt produse dovezi peste dovezi, din care reiese că oamenii de bază ai statului subteran au şantajat oameni...

Din ediția tipărită