Web Analytics
scris sâmbătă, 06.02.2021

CONF. UNIV. DR. DIANA PĂUN: „Educaţia pentru sănătate trebuie să fie materie obligatorie în şcoli”

Educaţia pentru sănătate trebuie să fie o materie obligatorie în şcolile din ţara noastră, nu una facultativă, aşa cum este în prezent, potrivit doamnei Conf. Univ. Dr. Diana Păun, care menţionează că aceasta este predată la momentul actual de către profesorii de biologie.

CONF. UNIV. DR. DIANA PĂUN: „Educaţia pentru sănătate trebuie să fie materie obligatorie în şcoli”

Citește și: Admiterea în școlile postliceale ale MAI

Domnia sa a declarat, într-un webinar: „Ca materie obligatorie în toate clasele, Educaţia pentru sănătate ar rezolva în primul rând problema schimbării mentalităţii copiilor, bazându-ne pe faptul că ei sunt ambasadori foarte buni şi pot duce acasă în familie, către mamă şi bunică în special, aceste idei. Copiii sunt extrem de receptivi, ei absorb uşor noile noţiuni, respectiv obiceiurile bune, sănătoase. Dacă acestea sunt prezentate într-o formă tentantă, la şcoală, putem să modificăm paradigma pornind de jos în sus – de la cei mici către cei mai vârstă. Susţin şi promovez ideea implementării în şcoli a acestei materii care este absolut esenţială pentru bunăstarea noastră ca societate”.

La rândul său, doamna Anca Hâncu, medic nutriţionist, a adus în atenţie faptul că educaţia alimentară trebuie să înceapă din copilărie, astfel încât cei mici să se obişnuiască cu o nutriţie prietenoasă şi firească, rezultată din acumularea cunoş­tinţelor despre nutriţia corectă.

Citește și:  ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei, pentru Jurnalul de Argeş: „Răbdare şi credinţă în Dumnezeu! Vom trece peste criză!”

Tot pe partea de educaţie, domnia sa a amintit faptul că un rol foarte important îl are etichetarea alimentelor, declarând: „Autorităţile de la Bruxelles propun o etichetare uniformizată la nivel european, ceea ce este foarte important în informarea corectă a consumatorilor. Informarea este prima etapă în procesul de educaţie”.

Articol preluat din ziarul Bursa.ro

 

Distribuie!

0 Comentarii