Web Analytics
scris joi, 13.06.2024

Conf. dr. Adrian Tase: „2024 – un an electoral de importanţă crucială la toate nivelurile”

În primul rând, din perspectiva electorală, anul 2024 este un an astral pentru întreaga omenire. În al doilea rând, la nivel continental, am avut alegeri europarlamentare. La nivel național, vom avea, tot anul acesta, alegeri prezidențiale și parlamentare. Observăm că, din momentul eliberării de calvarul pandemiei, județul Argeș și țara în ansamblul ei se dezvoltă spectaculos. Care ar fi motivele acestui trend de creștere?

Conf. dr. Adrian Tase: „2024 – un an electoral de importanţă crucială la toate nivelurile”

Dacă privim în jur, România se află într-o situație mai bună decât țările vecine. Avem stabilitate guvernamentală, spre deosebire de vecinul nostru de la Sud, care se confruntă de peste un an cu fragilitatea politică. Avem stabilitate economică, spre deosebire de vecinul dinspre Sud-Vest, care are de mai multă vreme dificultăți serioase în această privință.
Avem o democrație funcțională, versus vecinul de la Nord-Vest, țară condusă de aproape două decenii de un regim politic iliberal. Avem pace, spre deosebire de vecinul de la Nord, care luptă de peste doi ani împotriva unor forțe armate invadatoare. Aceste patru valori trebuie menținute cu grijă în continuare, pentru a permite dezvoltarea coerentă în următorii ani a tuturor domeniilor, prin fonduri proprii, guvernamentale și europene.

Realizările remarcabile din Argeș în infrastructura rutieră – circa 500 km de drumuri asfaltate în ultimii doi ani, ca și în sistemul de sănătate – 9 spitale în continuă dezvoltare, ne fac să anticipăm o continuitate în același ritm. În plus, după aceeași logică, urmează o dezvoltare economică durabilă cu industrie autohtonă care să realizeze produse cu valoare adăugată mare, o agricultură modernă, transporturi la nivel european, turism care să pună în valoare obiectivele istorice și culturale, etc. Așadar, anul 2024 este emblematic din punct de vedere electoral.
Conf. dr. Adrian Tase

Citește și Conf. dr. Adrian Tase: „Sănătatea argeşenilor – obiectiv prioritar”

Citește și Reconstrucţia – mit sau realitate?

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Lasconi a lipsit de la școală

Treburile națiunii au făcut ca să se scrie din nou istorie la Câmpulung, în sensul că prima zi de școală a fost marcată fără prezența primarului la...