Web Analytics

Conducerea CJ Argeș, în vizită la șantierele de la Spitalul de Pediatrie

de | 2.06.2023 18:34 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Președintele Consiliului Județean Argeș, Ion Mînzînă, și vicepreședintele Marius Nicolaescu au fost prezenți la Spitalul de Pediatrie Pitești, pe cele două șantiere unde se derulează investiții pe fonduri europene. Este vorba despre extinderea, modernizarea și dotarea Ambulatoriului Integrat și extinderea, modernizarea și dotarea spațiilor de la Urgențe. 

”Am fost, împreună cu vicepreședintele Marius Nicolaescu, într-o vizită de lucru pe cele două șantiere de la Spitalul de Pediatrie Pitești. Sunt două lucrări derulate pe fonduri europene – Extinderea, modernizarea și dotarea Ambulatoriului Integrat și Extinderea, modernizarea și dotarea spațiilor de la Urgențe.  

La fiecare proiect pe fonduri europene ținem cont de două lucruri esențiale: calitatea lucrărilor și respectarea termenelor de execuție. Dacă se păstrează acest ritm, lucrările se vor termina la termen și astfel toată lumea va fi mulțumită!

La UPU, stadiul fizic al lucrărilor a ajuns la 72%. Se află în curs de finalizare lucrările la sistemul de ventilație – climatizare și urmează să înceapă lucrările de arhitectură – finisaje interioare și fațadă. La Ambulatoriu, stadiul fizic al lucrărilor este la 70%. Se toarnă ultimul strat de beton la terasă și se continuă lucrările la bazinul interior de kinetoterapie.

Citește și Regele Charles al III- lea: Am ajuns să iubesc România, cultura şi arta, patrimoniul, istoria, peisajele

Investiția în dezvoltarea Compartimentului de Primiri Urgențe este realizată de către Consiliul Judetean Arges cu fonduri europene prin Programul Operațional Regional. Valoarea totală a contractului este de 2.588.584,89 lei cu TVA.

Extinderea, modernizarea și dotarea Ambulatoriului Integrat al Spitalului de Pediatrie Pitești, este de asemenea un proiect realizat de Consiliul Judetean Arges cu fonduri din Programul Operațional Regional 2014-2020 (Axa Prioritară 8 – Dezvoltarea infrastructurii sanitare și sociale, Prioritatea de Investiții 8.1). Valoarea totală a contractului este de 16.249.463,49 lei lei cu TVA, din care contribuția  pe care o are Consiliul Judetean Argeș este de 5,8 milioane lei”, spune Ion Mînzînă.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *