Web Analytics
scris marți, 23.08.2022

Condițiile pentru ca o mașină veche să poată fi casată prin „Rabla Local”

De luna viitoare, șoferii care vor să scape de mașinile mai vechi de 15 ani se vor putea înscrie în programul numit „Rabla Local”. Vor primi pentru fiecare vehicul 3.000 de lei, iar noutatea este că nu vor fi condiționați să cumpere unul nou. Autoritățile estimează că în acest fel vor reuși să scoată din circulație 250 de mii de mașini mai vechi de 15 ani în următorii 5 ani.
O mașină este considerată eligibilă pentru programul Rabla Local dacă îndeplindește cumulativ următoarele criterii: să fie mai veche de 15 ani la momentul înscrierii în program, vechime calculată de la anul fabricației; să fie înregistrată în evidențele fiscale din localitate în care se solicită casarea; să aibă norma de poluare Euro 3 sau mai puțin; să fie înmatriculată în România de cel puțin 3 ani.
Procedura e simplă: proprietarii mașinilor trebuie să depună o cerere la Primărie și să aștepte confirmarea că sunt eligibili. Apoi mașinile pot fi duse la orice centru autorizat de casare din zonă. Cu bonul se vor întoarce la primărie pentru decontare.

Condițiile pentru ca o mașină veche să poată fi casată prin „Rabla Local”

Citește și: “Litoralul pentru toți” va începe cu 10 zile mai devreme


Programul are o valoare de 500 de milioane de lei şi va fi implementat cu sprijinul autorităților locale. Jumătate din sumă va fi suportată din bugetul Administratiei Fondului de Mediu şi jumătate din bugetul local.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *