Web Analytics

Condiţii de pregătire draconice la tenis pe baza sportivă din Prundu. „Doar trei au voie pe teren, li se ia temperatura şi sunt notaţi într-un tabel”

de | 11.06.2020 13:18 | Sport

# Declară Dragoș Șerban, directorul FC Argeș, club care administrează baza sportivă

# Am înțeles că s-a deschis baza sportivă din Prundu, pe care FC Argeș o administrează. Şi totuşi, părinții care își aduc copiii la tenis de câmp sunt nemulţumiţi de condițiile de antrenament legate de Covid – 19…
– Totul la baza sportivă din Prundu se desfășoară conform ordinului comun al Ministerului Tineretului și Sportului și Ministerului Sănătății, care spune că se pot desfășura activități sportive la sporturile în aer liber, gen tenis de câmp, atletism și multe altele. Sunt, cred, 20-30 de sporturi de acest fel, mai puțin cele de contact, gen rugby, sporturi care se pot desfășura pe terenuri de iarbă, ca să zic așa.
# Inițial, la deschiderea bazei sportive, nu au putut intra decât câte trei persoane, în condițiile în care acolo există numeroase terenuri de tenis…
– Este vorba de câte trei persoane pe fiecare teren, conform ordinului ministrului. Este vorba de doi sportivi și un antrenor pe fiecare teren de tenis sau poate un sportiv și doi antrenori. Nu au voie să schimbe nici terenurile între ei, după fiecare final de set. La intrarea în bază li se face triajul epidemiologic, adică luarea temperaturii, este întrebat dacă a avut temperatură, tuse etc. Toți sunt notați într-un tabel nominal. Numele și prenumele copilului și antrenorul său. Părinții nu au voie în baza sportivă.

Modernizarea bazei, împreună cu FRF, bate pasul pe loc

# Ce activitate există în prezent la baza sportivă din Prundu?
– Numai tenis de câmp. Fotbalul nu a început, deoarece copiii au dimineața școală, competițiile fiind sistate și vor începe mult mai târziu. Deci, la fotbal, copiii nu vin deocamdată. S-ar putea ca după 15 iunie să avem și fotbal în baza sportivă. La tenis, noi avem contract cu fiecare antrenor care își desfășoară activitatea aici. Antrenorii trebuie să asigure dezinfecția terenului și echipamentelor cu care își desfășoară activitatea după fiecare antrenament. Toate aceste lucruri sunt stipulate într-un contract și într-un regulament.
# Acum un an, vestiarele și terenul de iarbă din bază nu arătau tocmai bine…
– Am încercat nişte demersuri pentru modernizare, împreună cu Federația Română de Fotbal, însă deocamdată nu s-a făcut nimic. Lucrurile astea nu se mișcă așa repede, sunt lucruri de durată, pentru că nu depinde numai de un anumit factor, ci de mai multe alte lucruri.

„Luna aceasta pregătim bugetul pentru baschet și volei”

# Schimbând puțin registrul, care este situația echipei de baschet?
– Așteptăm să vedem când Federația Națională de Baschet ne va spune că începe noul sezon competițional. Suntem în pauză competițională la baschet, ca să zic așa. La sporturile de echipă depinde foarte mult și de calendarul echipelor naționale, implicit de calendarul internațional. Nu s-a stabilit nici la nivel internațional și din cauza asta întârzie și calendarul pe plan național pentru sezonul viitor. Oricum, la baschet se începea prin octombrie și prin august se adunau jucătorii la echipe.
# Ce activitate sportivă există în prezent la FC Argeș, fără echipa de fotbal bineînțeles?
– La momentul acesta, nu prea există activitate sportivă. În iulie încep competițiile la aeromodelism, a început pregătirea la atletism… Luna aceasta pregătim bugetul pentru ceea ce înseamnă baschet și volei.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii