Web Analytics
scris joi, 14.09.2023

Condamnări în cazul hoţilor de lemne care au ameninţat pădurarii cu drujba

S-a dat sentința, în primă instanță, în cazul de ultraj săvârșit în luna februarie, în zona Plăișor, la granița dintre comunele Valea Mare-Pravăț și Dragoslavele, acolo unde, surprinși de cei de la Ocolul Silvic al Obștei Moșnenilor Dragoslăveni, trei hoți de lemne au ripostat cu drujba și toporul, amenințând pădurarii. Cum a fost un proces cu arestați, acesta a fost instrumentat și pe perioada vacanței judecătorești, iar luna trecută a fost pronunțată hotărârea de condamnare.

Condamnări în cazul hoţilor de lemne care au ameninţat pădurarii cu drujba

Acuzatul Trandafir Liță a primit două pedepse cu închisoarea de un an pentru fapte de ultraj comise împotriva a două părți vătămate, după contopirea pedepselor rezultând o condamnare finală de un an și patru luni. Dar fără executare, ci cu suspendare sub supraveghere pe un termen de patru ani, timp în care condamnatul are de respectat și anumite obligații. Din pedeapsă i s-a dedus durata reținerii și a arestului preventiv de la 18 februarie și până la condamnare, însă a fost menținută măsura arestării preventive, aceasta urmând să înceteze de drept atunci când sentința primei instanțe va rămâne definitivă. După eliberare, Trandafir trebuie să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială și să presteze muncă neremunerată în folosul comunității, în cadrul Primăriei Valea Mare-Pravăț.

George Liță, un alt agresor, a primit patru condamnări de un an, pentru ultraj, după contopire rezultând o pedeapsă de doi ani. Și în cazul lui s-a decis suspendarea sub supraveghere, în aceiași termeni ca la condamnarea lui Trandafir Liță.
Iar Severina Andreea Furdui, a treia condamnată, a primit un an de închisoare cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe timp de trei ani. Ea se află în arest la domiciliu și va trebui, de asemenea, să presteze muncă în folosul comunității.
Tuturor celor trei li se vor recolta probe biologice care vor fi stocate în Sistemul Național de Date Genetice Judiciare pentru obținerea profilurilor genetice.
Cătălin Ioan Butoiu

Citește și Reportaj în iadul defrişărilor, la 1.700 m altitudine. Acum se replantează aici 100 ha de molid

Citește și Pentru că se poate! Defrişări în scop imobiliar pe alţi 1000 de metri pătraţi în Pădurea Trivale

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *