Web Analytics
scris sâmbătă, 20.07.2024

Condamnare anulată pentru o femeie care a petrecut 43 de ani în închisoare pentru o crimă pe care nu a comis-o

O femeie care a executat 43 de ani de închisoare pentru o crimă pe care nu a comis-o a fost eliberată după ce condamnarea ei a fost anulată, relatează sâmbătă BBC News.

Condamnare anulată pentru o femeie care a petrecut 43 de ani în închisoare pentru o crimă pe care nu a comis-o

Sandra Hemme avea 20 de ani când a fost găsită vinovată de înjunghierea mortală a Patriciei Jeschke, o angajată a unei biblioteci din St Joseph, Missouri, în noiembrie 1980. Hemme a fost condamnată la închisoare pe viață. Nu a existat nicio dovadă care să o lege de crimă, în afară de o mărturisire pe care a făcut-o sub sedative puternice, într-un spital de psihiatrie, a constatat o revizuire a acestui dosar.

Femeia are în prezent 64 de ani și se crede că a executat cea mai lungă condamnare nedreaptă cunoscută a unei femei din istoria SUA, potrivit reprezentanților săi. Echipa sa de avocați de la Innocence Project a declarat că sunt recunoscători că Sandra Hemme s-a reunit în sfârșit cu familia ei și că vor „continua să lupte” pentru a-i reabilita numele. Deși nu mai este încarcerată, cazul ei este încă în curs de examinare.

Citește și: Fată de 14 ani accidentată de un șofer octogenar pe trecerea de pietoni

Hotărârea inițială de 118 pagini a judecătorului Ryan Horsman, din comitatul Livingston, de anulare a condamnării ei a fost pronunțată pe data de 14 iunie. Hotărârea reține că avocații Sandrei Hemme aveau dovezi clare ale nevinovăției ei, inclusiv că au existat dovezi care nu au fost furnizate echipei sale de apărare la momentul respectiv. Revizuirea dosarului a mai constatat că poliția locală a ignorat dovezi care indicau în mod direct către unul dintre propriii săi ofițeri – Michael Holman -, care ulterior a intrat în închisoare pentru o altă infracțiune și a murit în 2015.

Citește și: Bărbat prins în flagrant în timp ce viola un băiat de 14 ani, în capitală

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Lasconi a lipsit de la școală

Treburile națiunii au făcut ca să se scrie din nou istorie la Câmpulung, în sensul că prima zi de școală a fost marcată fără prezența primarului la...