Web Analytics

Concurs pe tema ,,prevenirea violenței – bullying” în școlile din Argeș

de | 1.02.2022 11:22 | Actualitate, Politica si Administratie

Pe data de 30 ianuarie a.c. s-a sărbătorit „Ziua internațională pentru nonviolență în școală”. Pentru a marca corespunzător acest eveniment, polițiștii argeșeni au demarat un proiect de prevenire a violenței  în școli (bullying), ce se va desfășura, în sistem integrat cu mai multe structuri, în mai multe unități școlare din județ.

La nivelul județului Argeș, Biroul de Siguranță Școlară, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Argeș, va desfășura o acțiune cu spectru larg, în școli gimnaziale, care va implica un număr mare de elevi ce vor participa la activități, în scopul formării unui comportament sănătos, prin soluționarea non-violentă a conflictelor în mediul școlar.

De asemenea, proiectul se adresează și cadrelor didactice, în special a celor care fac parte din comisiile școlare de prevenire și eliminare a violenței, precum și a profesorilor care îndeplinesc funcția de diriginte, având drept scop intervenția coordonată si integrată în vederea creșterii eficienței activității de prevenire și combatere a fenomenului infracțional în incinta unității de învățământ.

Activitățile au ca obiective:

• Creșterea capacității de soluționare nonviolentă a conflictelor în rândul elevilor care manifestă comportamente anti-sociale;

• identificarea elevilor care au fost victima unei agresiuni sau adoptă comportamente predelincvente (absenteism școlar, conflicte verbale cu cadrele didactice sau colegii);

• Intensificarea activităților de informare a părților implicate în evenimente cu privire la consecințele legale ale faptei întâmplate, precum și drepturile și responsabilitățile acestora;

• Eficientizarea modului de asigurare a pazei în unitatea de învățământ.

Ocazionat de „Ziua internațională pentru non-violență în școală”, la nivelul fiecărei unități de învățământ participante la proiect, se va desfășura un concurs pe tema ,,prevenirea violenței – bullying”*, care va consta în elaborarea un afiș format 100 x 70 cm și a unui clip video de maxim 3 min, care să transmită mesaje de descurajare a violenței fizice sau psihologice (bullying). Concursul se adresează tuturor elevilor de gimnaziu din școlile participante, materialele realizate fiind rezultatul întregului colectiv de elevi, coordonați în acest scop de profesorii diriginți.

La nivelul fiecărei unități școlare va fi desemnat un material câștigător, în baza votului exprimat de elevii școlii. Ulterior, la data de 01 martie 2022, la nivelul județului Argeș va fi desemnată o singură școală câștigătoare în baza votului reprezentanților instituțiilor partenere în proiect. La nivel național va fi realizată o etapă de selecție, unde va fi înscrisă școala desemnată câștigătoare de la nivelul județului Argeș, câștigătorii urmând să fie desemnați la data de 25 martie 2022.

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *