Web Analytics
scris marți, 07.11.2023

Concluziile INSEMEX cu privire la incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța: „Vinovatul principal este spitalul”

Expertiza privind cauza producerii incendiului din 1 octombrie 2021 la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța a fost făcută de specialiștii INSEMEX Petroșani. Șapte pacienți cu Covid-19 internați la Terapie Intensivă au murit în dimineața fatidică de vineri, 1 octombrie 2021. Dintre cei salvați, alți patru au murit ulterior în unitățile medicale unde erau îngrijiți, însă anchetatorii au stabilit că decesul lor nu are legătură de cauzalitate cu incendiul.

Concluziile INSEMEX cu privire la incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța: „Vinovatul principal este spitalul”

Citește și: Bărbat tâlhărit și amenințat cu pistolul pe Autostrada A1 de două persoane luate la ocazie


„Incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța a fost elucidat de către INSEMEX iar vinovatul principal este spitalul: s-a constatat lipsa aerisirii spațiilor din saloane cât și lipsa unor senzori, care să avertizeze despre concentrațiile de oxigen plus o topire efectivă a lămpii de iluminat din tavan. Aș adăuga aici și o lipsa a personalului, care ar fi trebuit să vegheze monitoarele din Terapie Intensivă și să observe cum efectiv pacientul lua foc în pat”, spune avocatul Adrian Cuculis, care reprezintă familia uneia dintre pacientele care și-au pierdut viața, în urma incendiului.

Citește și: CIA: România are a treia cea mai mare mortalitate din lume, peste Ucraina sau Fâșia Gaza


Până acum însă, nimeni nu a fost trimis în judecată în acest dosar. Cazul este instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța. Procurorii fac cercetări pentru ucidere din culpă, vătămare din culpă şi distrugere calificată, deocamdată fără să fi inculpat pe cineva. Secția de Terapie Intensivă a Spitalului de Boli Infecțioase Constanța este închisă și în prezent, pentru că flăcările au devastat-o într-o asemenea măsură încât nu mai poate fi folosită fără să fie reabilitată structura de rezistență.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită