Concert simfonic de închidere a stagiunii a zecea a Filarmonicii Piteşti

de | 28.06.2017 22:22 | Cultură

9 01Filarmonica Piteşti închide joi, 29 iunie, de la ora 19.00, la Centrul Multifuncţional, a  zecea sa stagiune prin concertul simfonic „Klassik Show cu Parfenov Duo”. Alături de orchestra simfonică a Filarmonicii Piteşti, dirijată de Tiberiu Oprea, revin violonista Iuliana Muench şi pianistul Andre Parfenov.

În program: Piotr Ilici Ceaikovski/Andre Parfenov – Introducere și Mazurka pentru vioară și pian, Franz Liszt/Andre Parfenov – Improvizații pe teme de F. Liszt, Andre Parfenov – Tango W.S. pentru vioară și orchestră şi Concert pentru vioară și orchestră, George Gershwin – Rhapsody in Blue (cu improvizații de A. Parfenov) şi Piotr Ilici Ceaikovski – Capriciu italian, op.45.

Tiberiu Oprea, dirijor al Filarmonicii Piteşti, este absolvent al Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti, Facultatea de Compoziţie, Muzicologie şi Pedagogie Muzicală, clasa dirijat orchestră, la clasa maestrului Ludovic Bács, absolvind şi cursurile de master. De-a lungul activităţii sale, Tiberiu Oprea colaborează cu artişti instrumentişti renumiţi, precum: Valentin Gheorghiu, Cristina Anghelescu, Luiza Borac, Alexandru Tomescu, Horia Mihail, Răzvan Suma, Horia Maxim, Mihai Ungureanu, Andre Parfenov (Germania), Alexander Scherbakov (Rusia), Ladislau Csendes. De asemenea, a dirijat concerte în care au evoluat artişti de marcă: Felicia Filip, Pompeiu Hărăşteanu, Mediana Vlad, Alfredo Pascu, Florin Georgescu, Stefan Popov, Claudia Măru-Hanghiuc ş.a.
Pianistul german de origine rusă Andre Parfenov a absolvit Conservatorul „Ceaikovski” din Moscova, apoi şi-a continuat studiile universitare la Folkwang-Hochschule din Essen, la clasa profesorului Boris Bloch, unde a terminat, în 1997, cu Magna Cum Laude. În 1998 a urmat cursurile de perfecţionare ale aceleiaşi universităţi din Essen şi a câştigat diploma la unul dintre cele mai importante concursuri pianistice din Germania, Wartburgklavierwettbewerb. După finalizarea studiilor, a fost angajat ca solist al teatrului din Krefeld Moenchengladbach.
Iuliana Muench, născută la Târgovişte, în prezent violonistă a Neue Philharmonie Westfalen din landul Renania de Nord-Westfalia, a studiat la Conservatorul „Ciprian Porumbescu”din Bucuresti, după care, în Germania, „Hochschule fur Musik” din Köln cu maestrul  Charles-Andre Linale.

Distribuie!

Articol scris de Jurnalul de Arges

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii