Web Analytics

Concert simfonic de deschidere a stagiunii a X-a a Filarmonicii Piteşti şi inaugurarea sălii de concert a Centrului Multifuncţional

de | 28.09.2016 20:57 | Cultură

Filarmonica Piteşti deschide a X-a stagiune printr-un concert simfonic ce se va desfăşura joi, 29 septembrie, de la ora 19.00, în noua sală a instituţiei, cea de la Centrul Multifuncţional, din Calea Bucureşti Nr. 2 (fostul Cinematograf Bucureşti). Orchestra simfonică a Filarmonicii Piteşti, dirijorul Gheorghe Costin şi soliştii Emil Vişenescu (clarinet) şi Ionuţ Roşca (fagot) vor aduce în faţa publicului pagini muzicale aparţinând lui Tchaikovsky, Strauss şi Beethoven. În program: P.I. Tchaikovsky –  Uvertura-fantezie „Romeo și Julieta“, Richard Strauss – Duet concertino pentru clarinet, fagot, orchestră de coarde și harpă şi L.v. Beethoven –  Simfonia a V-a (a Destinului) în do minor.
Preţul unui bilet este 20 de lei, la categoria A, respectiv, 15 lei, la categoria B. Biletele pot fi procurate de la casa de bilete a filarmonicii, din Calea Bucureşti Nr. 2.
Dirijor, profesor de orchestră, compozitor, Gheorghe Costin (foto) a dirijat majoritatea filarmonicilor din ţară, dar şi orchestre de peste hotare, ca invitat. A întreprins turnee de succes în afara ţării alături de orchestrele româneşti pe care le-a dirijat. Profesor de orchestră la Universitatea de Vest din Timişoara, abordează genul simfonic, dar şi opera. Membru al Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România, Gheorghe Costin a compus muzică de cameră, simfonică şi corală. Gheorghe Costin a mai fost prezent în stagiunile trecute la Filarmonica Piteşti.
Absolvent al Universităţii de Muzică din Bucureşti, clarinestul Emil Vişenescu este solist concertist al Filarmonicii „George Enescu“ şi profesor la universitatea bucureşteană. Cu prestigioasa filarmonică a ţării a întreprins turnee în: Elveţia, Italia, Spania, Olanda, Grecia, Austria, Germania, Belgia, Japonia. De asemenea, a fost solist în concertele orchestrelor din ţară, precum şi la Orchestra de Cameră Radio şi Orchestra Naţională Radio Bucureşti.
Solist instrumentist în Orchestra Naţională Radio, fagotistul Ionuţ Roşca este în premieră la Filarmonica Piteşti. A colaborat cu ansambluri muzicale şi filarmonici din Iaşi, Bacău, Râmnicu Vâlcea, Bucureşti. Alături de Orchestra Naţională Radio a întreprins turnee în Italia, Elveţia, Franţa, Germania. A concertat sub bagheta unor dirijori de marcă, precum Ovidiu Bălan, Tiberiu Soare, Cristian Badea, Christian Zacharias. Are numeroase apariţii ca solist concertist şi în recitalurile de muzică de cameră. D.G.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii