Web Analytics

Concert de 16 chitare la Filarmonica Piteşti

de | 17.11.2017 11:33 | Actualitate

chitareFilarmonica Piteşti organizează, în premieră, luni, 20 noiembrie, de la ora 19.00, la Centrul Multifuncţional, un concert de chitare, susţinut de Ansamblul de Chitare al Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca.

În program: Adrian Andrei -Transylvanian Dances, Georg Philipp Telemann – Concerto in D major, Jean Gauffriau – Ibére, Blues, Venitienne, Tzigane, Franz Schubert – Moment muzical nr. 3, Stepan Rak -Rumba, Gentil Montaña – Porro, Manuel Penella – El Gato Montes. Conducerea muzicală, conf. univ. dr. Constantin Andrei.

În 2000, la patru ani de la înfiinţarea clasei de chitară la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, ia naştere, sub îndrumarea profesorului Constantin Andrei, un ansamblu deosebit, de 16 chitare.

Studenţii care alcătuiesc ansamblul sunt laureaţi ai unor prestigioase concursuri şi festivaluri în ţară şi în străinătate. Prin repertoriul abordat şi prin măiestrie, ansamblul se numără printre formaţiile de prestigiu ale academiei. La Festivalul de Orchestre și Ansambluri de Chitare de la Ruse, Bulgaria, au închis festivalul, fiind aplaudaţi la scenă deschisă îndelung.

Conferențiar universitar doctor la catedra de chitară a Academiei de Muzică „Gh. Dima“ din Cluj-Napoca și la Facultatea de Muzică din Piatra-Neamț, Constantin Andrei a absolvit Academia de Arte „George Enescu” din Iași, specialitatea chitară clasică. A susținut numeroase recitaluri atât în țară, cât și peste hotare şi a participat la cursurile de masterclass ale unor reputaţi chitariști.

De asemenea, a organizat cursuri de măiestrie la Academia de Muzică „Gh. Dima” din Cluj-Napoca. A fost membru al juriilor de specialitate la festivalurile de chitară de la Sinaia, Craiova, Iaşi şi Alba-Iulia. Este iniţiatorul Festivalului Naţional de Chitară de la Cluj-Napoca, ulterior, al Festivalul Internațional de Chitară Transilvania. Împreună cu „Duo Melos” a concertat în România, Ungaria, Austria, Italia, Spania, Belgia, Franța, Germania, Olanda, China, SUA, Japonia.

M.I.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii