Concert de 16 chitare la Filarmonica Piteşti

de | 17.11.2017 11:33 | Actualitate

chitareFilarmonica Piteşti organizează, în premieră, luni, 20 noiembrie, de la ora 19.00, la Centrul Multifuncţional, un concert de chitare, susţinut de Ansamblul de Chitare al Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca.

În program: Adrian Andrei -Transylvanian Dances, Georg Philipp Telemann – Concerto in D major, Jean Gauffriau – Ibére, Blues, Venitienne, Tzigane, Franz Schubert – Moment muzical nr. 3, Stepan Rak -Rumba, Gentil Montaña – Porro, Manuel Penella – El Gato Montes. Conducerea muzicală, conf. univ. dr. Constantin Andrei.

În 2000, la patru ani de la înfiinţarea clasei de chitară la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, ia naştere, sub îndrumarea profesorului Constantin Andrei, un ansamblu deosebit, de 16 chitare.

Studenţii care alcătuiesc ansamblul sunt laureaţi ai unor prestigioase concursuri şi festivaluri în ţară şi în străinătate. Prin repertoriul abordat şi prin măiestrie, ansamblul se numără printre formaţiile de prestigiu ale academiei. La Festivalul de Orchestre și Ansambluri de Chitare de la Ruse, Bulgaria, au închis festivalul, fiind aplaudaţi la scenă deschisă îndelung.

Conferențiar universitar doctor la catedra de chitară a Academiei de Muzică „Gh. Dima“ din Cluj-Napoca și la Facultatea de Muzică din Piatra-Neamț, Constantin Andrei a absolvit Academia de Arte „George Enescu” din Iași, specialitatea chitară clasică. A susținut numeroase recitaluri atât în țară, cât și peste hotare şi a participat la cursurile de masterclass ale unor reputaţi chitariști.

De asemenea, a organizat cursuri de măiestrie la Academia de Muzică „Gh. Dima” din Cluj-Napoca. A fost membru al juriilor de specialitate la festivalurile de chitară de la Sinaia, Craiova, Iaşi şi Alba-Iulia. Este iniţiatorul Festivalului Naţional de Chitară de la Cluj-Napoca, ulterior, al Festivalul Internațional de Chitară Transilvania. Împreună cu „Duo Melos” a concertat în România, Ungaria, Austria, Italia, Spania, Belgia, Franța, Germania, Olanda, China, SUA, Japonia.

M.I.

Distribuie!

Articol scris de Marius Ionel

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

Acest articol este despre: chitare,concert,filarmonica pitesti

Ultimele articole

Coronavirus România. Rata de pozitivare a scăzut la 5.7%
Coronavirus România. Rata de pozitivare a scăzut la 5.7%

Până astăzi, 2 decembrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.781.957 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 10.366 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare....

Concurs cu suspans la Şcoala „Nicolae Iorga” din Piteşti
Concurs cu suspans la Şcoala „Nicolae Iorga” din Piteşti

Concurs cu suspans la Școala „Nicolae Iorga” din Pitești! Luminița Bratu, aflată actualmente la conducerea unității de învățământ, nu ar fi luat concursul pentru postul de director, deși nu a avut contracandidat…Luminița Bratu (foto), soția fostului inspector școlar...

Argeș. 30 de persoane nou confirmate pozitiv cu Covid-19
Argeș. 30 de persoane nou confirmate pozitiv cu Covid-19

Instituția Prefectului Argeș informează că, potrivit datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică, situația epidemiologică din județ se prezintă astfel: -incidența pe ultimele 14 zile: 1.49 (ieri 1.57); -persoane internate la ATI: 22 (ieri 21);-persoane internate...

Sondaj de opinie la UPIT despre cum se va învăţa în semestrul II
Sondaj de opinie la UPIT despre cum se va învăţa în semestrul II

UPIT a desfășurat recent un sondaj de opinie prin facultăți cu scopul de a întocmi o statistică referitoare la vaccinați. În urma rezultatelor sondajului se va decide modul de desfășurare a cursurilor în semestrul II. Noi nu am vrea să credem că rezultatele vor fi...