Web Analytics

Concert caritabil la Filarmonica Pitești în beneficiul copilei arhidiaconului Mihail Bucă

de | 22.07.2022 14:06 | Actualitate, Home

Viitorul unui copil de nici 4 ani depinde, în mare parte, de noi. De ajutorul nostru! Irene-Ecaterina, fiica cea mică a arhidiaconului Mihail Bucă, protopsaltul Catedralei Patriarhale, a fost diagnosticată cu leucemie mieloblastică acută și a făcut, deja, două cure cu citostatice. Duminică, 24 iulie, de la ora 16:00, Centrul de Tineret OVD Argeș organizează, alături de parteneri, concertul umanitar ”Alături de Irene”, la Filarmonica din Pitești. Se vor alătura tineri artiști din județul Argeș.

Preotul Mihail Bucă, slujitor la Catedrala Patriarhală din Bucureşti, fondator şi dirijor al Grupului Psaltic Tronos al Patriarhiei Române, trece prin clipe cumplite. Are cinci copii, iar mezina Irene Ecaterina a fost diagnosticată cu leucemie acută mieloblastică. În plus, fetiţa suferă de sindromul Down. Deoarece tratamentul este costisitor, părintele a cerut ajutor material tuturor românilor cu suflet mare.
„Sunt Arhidiaconul Mihail Bucă. Cei mai mulţi mă cunoaşteţi de la Catedrala Patriarhală, unde slujesc din 1997. Sunt fondatorul şi dirijorul Grupului Psaltic „Tronos” al Patriarhiei Române şi tatăl a cinci copii. Alături de soţia mea, Daniela, Dumnezeu ne-a binecuvântat, în căsnicia noastră, cu Nicolae, Maria, Iustin, Anastasia şi micuţa Irene”, a scris arhidiaconul pe pagina lui de socializare într-un mesaj în care a explicat tragedia din familia sa.

Citește și Vicepreședintele CJ al elevilor din Argeș, Sebastian Zidaru, laureat pentru literatură, se implică în social

Parteneri ai evenimentului caritabil sunt Primăria Municipiului Pitești, Filarmonica Pitești, Centrul Județean de Cultură și Arte Argeș, Paraclisul Universitar „Întâmpinarea Domnului” Pitești, Revista Timpul Argeș, Consiliul Județean al Elevilor Argeș, Centrul de Consiliere și Orientare în Carieră din cadrul Universității din Pitești. Centrul de Tineret OVD Argeș a apărut în noiembrie 2021 și este parte din Asociația ,,Viitorul Suntem Noi”. O organizație non-guvernamentală care promovează filantropia și iubirea aproapelui. Cu peste 150 de voluntari din tot județul, cu vârste cuprinse între 14 și 22 de ani.

Mă bucur că noi, tinerii, putem să aducem fericire în inimile altor oameni, să îi ajutăm prin acțiunile pe care le realizăm. Ne dorim să fim un exemplu pentru cei din jurul nostru și pentru următoarele generații. Concertul caritabil are două obiective: strangerea de fonduri pentru micuța Irene și promovarea tinerilor talentați în domeniul artistic. Ne ajutăm aproapele și promovăm frumosul. Am plecat cu gândul că dacă noi nu facem ceea ce trebuie, nu avem dreptul să ne plângem. Schimbarea pe care o vrem în lume începe cu noi” – spune președintele Centrului de Tineret OVD Argeș, Sebastian Zidaru.

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *