Web Analytics

Concert caritabil de colinde oferit de studenţii de la Teologie

de | 27.12.2017 12:24 | Actualitate

9 UPITLuni, 18 decembrie, a avut loc prima ediție a concertului caritabil de colinde al studenților de la Teologie din cadrul UPIT. Evenimentul s-a desfăşurat sub binecuvântarea părintelui arhiepiscop Calinic și a avut drept scop strângerea de fonduri pentru o familie năpăstuită. Coordonatorii evenimentului au fost pr. profesor Gheorghe Gârbea, directorul departamentului de teologie socială, pr. profesor Gheorghe Neacșu, dirijor emerit și pr. profesor Roger Safta, îndrumător biblic.
Colindele au fost interpretate vocal și instrumental de corul facultății de teologie ortodoxă din Pitești. Este primul an în care studenții acestei facultăți vor ieși cu o dublă specializare la absolvirea studiilor, atât de inspectori de asistență socială, cât și de diaconi misionari pentru acțiunile de caritate creștină.
La eveniment au participat studenţi și de la alte specializări: Litere, Asistență Socială, Psihologie și Istorie. Părintele consilier Dan Obrocea, ocrotitorul tinerilor ortodocși argeșeni a transmis cuvântul Arhiepiscopului și a deschis seara donațiilor cu o sumă importantă.
În sală a fost prezentă conducerea Universității din Pitești, Ionuț Zidaru, consilier municipal și protopopul Piteștiului, Laurențiu Dinu. Prezentatorii evenimentului au fost studenta de la specializarea litere, Anita Diculoiu și studentul de la specializarea Psihologie Judiciară, Remus Vintilă. Evenimentul a fost presărat cu multe momente artistice susținute de studenți și cu o masă frățească, la care au participat studenți și profesori, la un loc.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii