Web Analytics
scris duminică, 23.10.2022

Compozitorul Nicolae Caragea a câștigat Trofeul “Crizantema de aur” – secțiunea creație. Piesa lui a fost interpretată de Marius Bălan, solist la Teatrul ”Davila”

Mult râvnitul Trofeu “Crizantema de aur” la secțiunea creație a fost câștigat anul acesta de către compozitorul Nicolae Caragea, iar ceea ce a dat viață piesei a fost vocea lui Marius Bălan – solist al Teatrului Alexandru Davila Pitești.
Melodia interpretată de Marius Bălan AICI

Compozitorul Nicolae Caragea a câștigat Trofeul “Crizantema de aur” – secțiunea creație. Piesa lui a fost interpretată de Marius Bălan, solist la Teatrul ”Davila”

Festivalul  de renume, ce a ajuns la a 55-a ediție, s-a desfăşurat la Cinematograful Independența din Târgovişte. 

Citește și: Familia Romanov a Rusiei are un nou moștenitor

La concursul de creaţie au participat 15 creatori cu romanţe în primă audiţie selectate în urma preselecţiilor naţionale realizate la Bucureşti, Chişinău şi Cernăuţi. Festivalul, aflat la ediţia 55, este organizat sub patronajul Comisiei Naţionale a României pentru UNESCO.

Ultima seară a Festivalului Național de Romanțe „Crizantema de Aur”, cel mai longeviv festival din România, a fost brodată în muzică de calitate, emoții, lacrimi de fericire, surprize și satisfacția unui vis dus până la capăt. 

Concurentă serioasă la această secțiune însă juriul a decis ca marele premiu sa plece către Creația “Ce dor îmi e de tine tata” scrisă de compozitorul basarabean Nicolae Caragea, interpret MARIUS BALAN.

Citește și: PNL Argeș: “Pensionarii nu vor plăti prețul crizelor” 

Trofeul „Crizantema de Aur 2022”: Nicolae Caragia din Ilfov
Premiul I: Horia Moculescu din București
Premiul II: Camelia Florescu din București
Premiul III: Petre Vârlan din Brașov
Premiul special „Henry Mălineanu”: Vasile Jercan din București
Premiul special „Ionel Fernic”: Adrian Romcescu din București
Premiul special „Romanţa ne uneşte”: Maricel Maxim din Iași
Premiul special „Cetatea Romanţei”: Dumitru Caulea din Ucraina – Cernăuți
Premiul special „Tinereţea Romanţei” Adrian Beldiman din Republica Moldova – Chișinău

NICOLAE CARAGEA: „Ce premiu minunat și cât de greu este să ajungi la el. Pe parcursul vieții mele am participat la numeroase festivaluri și concursuri în țară și peste hotare, vreau să vă spun cu mâna pe suflet că sunt fericit pentru participarea la acest festival prestigios. Mulțumesc juriului pentru înalta apreciere și interpretului Marius Bălan”.

MARIUS BĂLAN: Eu sunt fericit că astrele… universul a conlucrat și ne-a adus aproape. Maestrul NICOLAE CARAGEA este un om deosebit, un creator de muzică minunată, motiv pentru care îi mulțumesc pentru încredere și sunt sigur că vor mai urma și alte piese în colaborare cu dumnealui.

Citește și: Va fi lansată o nouă serie “Liceenii”. Fiul și fiica lui Ștefan Bănică Junior vor juca în noul film

Nicolae Caragea s-a stabilit în România în 1996 şi a colaborat în calitate de compozitor cu artiştii Dan Spătaru, Dida Drăgan, Adrian Daminescu, Marcel Pavel, Mirabela Dauer, Gabriel Dorobanțu, Antonio Furnari, Aurelian Temişan, Anastasia Lazariuc, iar acum a început o colaborare cu Marius Bălan, artist al Teatrului Al. Davila din Pitești pe care îl puteți vedea și în cea mai nouă producție a teatrului: DACII ȘI ROMANII.ro, în regia lui Cezar Ghioca.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *