Web Analytics
scris joi, 20.06.2024

Compensarea cu 90% a medicamentelor pentru pensionari, în atenţia senatorului Dănuţ Bica

Senatorul PNL de Argeș, Dănuț Bica, s-a adresat ministrului Sănătății, Alexandru Rafila în privința plafonului de venituri până la care pensionarii vor putea beneficia de compensarea cu 90% a medicamentelor începând cu data de 1 septembrie 2024.

Compensarea cu 90% a medicamentelor pentru pensionari, în atenţia senatorului Dănuţ Bica

Parlamentarul de Argeș susține că, urmare a majorării punctului de pensie de la data de 1 ianuarie 2024, Guvernul României a adoptat Hotărârea nr. 1.302 din 21 decembrie 2023 privind modificarea și completarea unor acte normative referitoare la Programul pentru compensarea cu 90% a prețului de referință al medicamentelor pentru pensionari.
În consecință, începând cu luna ianuarie 2024, pensionarii cu venituri din pensii și indemnizație socială pentru pensionari de până la 1.830 lei/lună inclusiv, indiferent dacă realizează sau nu alte venituri, beneficiază de compensarea cu 90% a prețului de referință al medicamentelor corespunzătoare denumirilor comune internaționale prevăzute în sublista B din Hotărârea Guvernului nr. 720/2008 pentru aprobarea Listei cuprinzând denumirile comune internaționale corespunzătoare medicamentelor de care beneficiază asigurații, cu sau fără contribuție personală, pe bază de prescripție medicală, în sistemul de asigurări sociale de sănătate, precum și denumirile comune internaționale corespunzătoare medicamentelor care se acordă în cadrul programelor naționale de sănătate, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Dănuț Bica: ”Începând cu data de 1 septembrie 2024, va intra în vigoare Legea nr. 360 din 29 noiembrie 2023 privind sistemul public de pensii, în care este prevăzut termenul de 6 luni pentru finalizarea procesului de recalculare a pensiilor. Implementarea acestei acțiuni va determina pentru mulți pensionari o majorare substanțială a cuantumului pensiei. În acest context, vă solicit să precizați dacă Ministerul Sănătății va propune o nouă majorare a plafonului de venituri până la care pensionarii cu venituri din pensii și indemnizații sociale pentru pensionari vor putea beneficia de compensarea cu 90% a medicamentelor începând cu luna septembrie a acestui an”.

Citește și Programul de investiţii al Hidroelectrica S.A., în atenţia senatorului Dănuţ Bica

Citește și Senatorul Dănuţ Bica s-a interesat de stadiul digitalizării învăţământului preuniversitar

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită