Web Analytics

Compania Națională de Căi Ferate CFR S.A. anunță că mai multe trenuri sunt la dispoziția refugiaților din Ucraina

de | 27.02.2022 12:07 | Actualitate, Economie

Compania Națională de Căi Ferate CFR S.A. transmite, prin intermediul unui comunicat de presă, că personalul feroviar din stațiile feroviare Socola și Iași, de pe Regionala CF Iași, Sighetu Marmației și Cluj Napoca, de pe Regionala CF Cluj, dar și din București Nord, asigură condițiile necesare preluării persoanelor refugiate din Ucraina, care sosesc, în aceste zile, în România.

Citește și: Punctul de Trecere a Frontierei Rădăuţi-Prut va fi deschis permanent

Din punct de vedere al transportului feroviar, legătura cu Chișinău este asigurată de perechea de trenuri IR 401/402, care circulă în relația directă Chișinău – Iași – București Nord, și retur, iar pe relația Chișinău – Socola, și retur, circulă perechea de trenuri IR 1051/1052. În acest fel, tot personalul feroviar din gările Socola, Iași, Sighetu Marmației și Cluj, asigură, în aceste zile, îndrumare și asistență tuturor călătorilor ucrainieni sosiți în gări, pănă la preluarea acestora de către autoritățile locale.

De asemenea, toate persoanele refugiate care sosesc în Gara de Nord din București, vor fi imediat preluate de personalul de pază al gării, pănă la Sala de Așteptare, spațiu destinat special persoanelor refugiate, unde vor beneficia de apa și hrană până la preluarea de către reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială a Municipiului București.

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *