Web Analytics

Comisie rogatorie pentru obţinerea datelor contabile ale firmelor lui Inquieto

de | 25.09.2020 10:32 | Actualitate, Dezvăluiri

Miercuri, 23 septembrie 2020, la Tribunalul Argeș, Secția Penală, are loc o ședință de judecată într-un dosar nou avându-l ca inculpat pe Nicola Inquieto, italianul arestat în 2018 la Pitești și extrădat în 2019, în Italia. În virtutea acordurilor internaționale, a fost dispusă o comisie rogatorie internațională, iar la termenul din 9 septembrie, care a avut loc la instanța de fond, s-a amânat judecarea cauzei la data de 23.09.2020 pentru a se emite adresă către ANAF în scopul comunicării informaţiilor necesare cu privire la ITALY CONSTRUCŢII SRL, DANIELA CONSTRUCŢII SRL, VITALITY SPORT SRL, fostă PRIMO CAFFE STORY.
Au fost cerute astfel documente de la înfiinţarea respectivelor firme și până în prezent, inclusiv bilanţurile contabile, situaţiile contabile ale societăţilor la data de 27.05.2019 şi situaţiile contabile ale societăţilor la 31.05.2020. Judiciariștilor italieni le-a fost, astfel, facilitată obținerea de probe prin instituirea unui ordin european de anchetă.
Reamintim că polițiști italieni, împreună cu lucrători de la DIICOT şi Brigada pentru Combaterea Crimei Organizate, au descins, în primăvara anului 2018, la reşedinţa omului de afaceri italian stabilit de aproximativ 14 ani în Pitești. El este bănuit că a comis mai multe infracţiuni economice, printre care spălare de bani pentru gruparea mafiotă Zagaria, afiliată la Camorra, fiind predat temporar justiției italiene, care îl judecă pentru spălare de bani și asociere mafiotă, acesta fiind condamnat, în primă instanță, de Tribunalul Napoli la 16 ani închisoare.

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Acest domn, a fost in vizorul meu, de mult timp. Am ajuns, cu mult timp in urmă, să mă cert cu fini de-ai lui ptr că le-am spus că este un impostor și pute totul urât legat de așa zisele afaceri ale domnului italian.
    Uite că am avut dreptate!
    Din mai multe surse, am inteles că multe locuințe construite de domnul italian, au fost vândute cu plata in rate către pești și domnițe care se ocupau cu munca la felinarul roșu.
    Acele locuințe, numai de exemplu subsolurile unde stăteau mașinile, erau inundate in permanență ptr că… lucrările ,,erau de bună calitate,,.
    Am o informație că într-un bloc din Gavana, turn, nou construit, lângă fostul Liceu Sanitar, la unul din etajele minus 1 sau minus 2, domnul italian ar adaposti ,,in mare secret,, nu mai puțin de 6 mașini Ferrari.
    Să mai mentionez caracatița cu Marcelo de la restaurantul din centru? Afiliatia lui Marcelo la Rotary Grup și asocierea în mod voluntar al PNL istei Ana Stan la acest club supranumit ,,ocult,, ?
    Sunt multe de scris și păcat că DlICOT BCCO ul nu a luat măsuri mai demult…si să mai amintesc că în curtea BCCO a fost un faimos sef, Manu care avea numai simpatii pentru proprietari de benzinării, hotel, fonduri de vânătoare? Și BCCO nu a inițiat nimic, doar italienii au făcut demersuri….?