Problema a fost discutată la o reuniune a ambasadorilor din țările UE, în care majoritatea s-a pronunțat pentru acționarea în instanță.
Unul dintre diplomații care au participat la reuniunea ambasadorilor europeni, citat de site-ul politico.eu, a spus că scopul acestei proceduri judiciare este de a determina compania AstraZeneca să își respecte obligațiile contractuale și să furnizeze dozele de vaccin anti-COVID convenite cu Uniunea Europeană.
CITEȘTE ȘI: Polițiștii acuzați că au provocat moartea bărbatului de la Pitești, arestați la domiciliu
Alți doi ambasadori, al căror nume nu este dezvăluit, susțin că a fost fixat un termen limită pentru sfârșitul acestei săptămâni, când statele membre ale Uniunii Europene trebuie să semneze pentru acționarea în judecată a companiei AstraZeneca.
De altfel, la întâlnirea ambasadorilor care a avut loc miercuri, majoritatea ar fi fost de acord cu această procedură.
AstraZeneca a livrat în primul trimestru al acestui an numai 30 de milioane de doze de vaccin din cele 100 de milioane promise, ceea ce a îngreunat campania de vaccinare din țările Uniunii.
CITEȘTE ȘI: „E deja alianţa făcută între procuror şi dr. Manu, şeful Medicinei Legale”
Compania anglo-suedeză a promis că până la sfârșitul trimestrului al doilea va livra 70 de milioande de doze, în condițiile în care ar fi trebuit să trimită toate cele 300 de milioane de doze, garantate în contractul cu forul comunitar.
” Alți doi ambasadori, al căror nume nu este dezvăluit, susțin că a fost fixat un termen limită pentru sfârșitul acestei săptămâni, când statele membre ale Uniunii Europene trebuie să semneze pentru acționarea în judecată a companiei AstraZeneca”. Ca tare mai sunt caciorati cei „doi ambasadori” / alba-neagra !