Web Analytics
scris marți, 30.08.2022

Comisia Europeană va trimite 5,5 milioane de pastile de iodură de potasiu la Zaporojie

Comisia Europeană anunţă că va trimite 5,5 milioane de pastile de iodură de potasiu pentru persoanele care locuiesc în vecinătatea centralei nucleare Zaporojie din Enerhodar, Ucraina.

Comisia Europeană va trimite 5,5 milioane de pastile de iodură de potasiu la Zaporojie

Bruxelles-ul furnizează pastilele la cererea Ucrainei, prin Mecanismul de protecţie civilă al Uniunii Europene, care are rolul de a îmbunătăţi capacitatea de prevenire, de pregătire şi de răspuns în cazul dezastrelor. Cinci milioane de pastile fac parte din rezervele de urgenţă rescEU şi 500.000 sunt donate de Austria.

Citește și: Aproximativ 1.500 de hectolitri de bere îi aşteaptă pe cei care vor să petreacă, la Oktoberfest Brașov!

„La 26 august, UE a primit o cerere pentru pastile de iodură de potasiu din partea Guvernului Ucrainei ca măsură preventivă de siguranţă pentru a creşte nivelul de protecţie în jurul centralei nucleare Zaporojie”, se arată în comunicatul transmis de Comisia Europeană. „Cu o valoare financiară totală de peste 500.000 de euro, cea mai mare parte a asistenţei va fi livrată Ucrainei din rezerva EU găzduită de Germania”, se mai arată în comunicat.

Pastilele cu iodură de potasiu ajută la blocarea absorbţiei iodului radioactiv în glanda tiroidă şi sunt o contramăsură utilă, deoarece iodul radioactiv care este inhalat sau consumat în alimente şi băuturi poate fi depozitat în glandă pentru o perioadă de timp.

Comprimatele ajută doar la protejarea glandei tiroide, nu şi a altor părţi ale corpului.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Vot pe banii câmpulungenilor

Ultima întrunire a consilierilor locali din Câmpulung care își încheie mandatul în această săptămână a avut loc cu ocazia unei ședințe extraordinare...

Un bulevard de multe milioane

Valoarea proiectării și a execuției rezultată din licitația prin care a fost desemnat executantul lucrărilor de reabilitare a fost de 5.530.577,91...