Web Analytics
scris joi, 19.10.2023

Comisia Europeană solicită României să transpună integral normele UE privind garanțiile procedurale pentru copii în cadrul procedurilor penale

Comisia Eiropeană a solicitat, miercuri, 18 octombrie, României și altor șase state să transpună integral normele UE privind garanțiile procedurale pentru copii în cadrul procedurilor penale.

Comisia Europeană solicită României să transpună integral normele UE privind garanțiile procedurale pentru copii în cadrul procedurilor penale

Comisia Europeană a decis să deschidă o procedură de constatare a neîndeplinirii obligațiilor și a trimis scrisori de punere în întârziere Ungariei, Țărilor de Jos, Austriei, României, Slovaciei și Suediei, precum și o scrisoare suplimentară de punere în întârziere Germaniei, pentru că nu au transpus integral în legislația națională Directiva privind garanțiile procedurale pentru copiii care sunt persoane suspectate sau acuzate în cadrul procedurilor penale [Directiva (UE) 2016/800].

Citește și Avertisment de la Comisia Europeană. România are probleme la achizițiile publice

„Această directivă urmărește să garanteze standarde minime comune privind drepturile copiilor care sunt persoane suspectate sau acuzate în cadrul procedurilor penale, pentru a le asigura dreptul la un proces echitabil în întreaga UE. Comisia consideră că Germania, Ungaria, Țările de Jos, Austria, România, Slovacia și Suedia nu au transpus corect unele dintre cerințele directivei legate de drepturile materiale. În plus, niciunul dintre cele șapte state membre nu a îndeplinit cerința de a include o trimitere la directivă în măsurile de transpunere sau la adoptarea acestora”, se arată într-un comunicat de presă al reprezentanței Comisiei Europene în România.

Potrivit sursei, aceste state au la dispoziție două luni pentru a lua măsurile necesare vizând remedierea deficiențelor identificate de Comisie, altfel CE poate decide să trimită un aviz motivat.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *