Web Analytics
scris luni, 19.02.2024

Comisia Europeană deschide o anchetă împotriva TikTok în legătură cu protecția minorilor

Uniunea Europeană a anunțat luni că a inițiat o acțiune oficială împotriva TikTok pentru a investiga presupusele încălcări ale normelor de protecție a minorilor, în temeiul unei legi istorice privind controlul conținutului digital, transmite agenția AFP.

Comisia Europeană deschide o anchetă împotriva TikTok în legătură cu protecția minorilor

Citește și: Mircea Rednic a ajuns de urgență la spital. În august, acesta a suferit un infarct


„Protecţia minorilor este o prioritate majoră în materie de asigurare a respectării legii pentru Actul legislativ privind serviciile digitale. Fiind o platformă care ajunge la milioane de copii şi adolescenţi, TikTok trebuie să respecte pe deplin Actul legislativ privind serviciile digitale şi să joace un rol deosebit în protecţia minorilor în mediul online”, a explicat Thierry Breton, comisar european pentru piața internă. El a subliniat că au fost lansate procedurile oficiale pentru ca executivul european să se asigure că se „iau măsuri proporţionale pentru a proteja bunăstarea fizică şi emoţională a tinerilor europeni”.
Preocupările organismului european de supraveghere digitală se referă în special la „protecția minorilor”, „transparența publicității”, „accesul la date pentru cercetători”, precum și la „riscurile asociate cu designul care creează dependență” al platformei și „conținutul dăunător”.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...