Web Analytics

Comisia Europeană anunță că a demarat procedurile pentru aderarea României la Spațiul Schengen

de | 28.05.2023 12:06 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Comisia Europeană a precizat într-un comunicat oficial că încep procedurile pentru aderarea României la spațiul Schengen. Anunțul vine înaintea importantului Consiliu JAI pe Schengen ce va avea loc pe 8 iunie.

Citește și: Medicul piteştean Tiberiu Stănescu a lansat „Pelerinul în halat alb”. „E povestea vieţii mele, aşternută pentru dumneavoastră cu plăcere”

„Bulgaria și România sunt pregătite să adere pe deplin la Spațiul Schengen. Ambele țări îndeplinesc criteriile din 2011. Bulgaria și România au acționat ca actori-cheie în Spațiul Schengen. Colaborăm îndeaproape cu Președinția Consiliului pentru ca o decizie să fie luată cât mai curând posibil”, anunță Comisia Europeană, pe contul oficial de Twitter.

Președinția semestrială a Consiliului Uniunii Europene este deținută de Suedia până la 30 iunie 2023, apoi fiind preluată de Spania. Admiterea României și a Bulgariei în spațiul Schengen se numără printre prioritățile fixate de Comisia Europeană pentru reuniunea Consiliul JAI pe Schengen din 8 iunie.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole