Web Analytics

Comisarul-șef Tudorel Pieleanu: ”Nu m-am hotărât încă dacă mă înscriu la concursul pentru șefia Poliției Argeș”

de | 10.08.2018 11:31 | Actualitate

Postul de șef al Poliției Argeș a fost scos la concurs. Iar concursul va avea loc pe 12 septembrie la sediul IGPR din Capitală.

De un an, funcţia de inspector şef al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Argeş este vacantă. Mai precis, de la pensionarea chestorului Ionel Ispir, de la mijloul lunii august 2017. De atunci,

la conducerea IPJ Argeş au fost comisarul şef Bogdan Berechet, numit cu împuternicire, şi comisarul şef Gabriel Gherghe, actual adjunct al IPJ Argeş, numit cu delegaţie. La mijlocul lunii iulie, la comandă a fost numit cu împuternicire pe 6 luni comisarul şef Tudorel Pieleanu, fost adjunct la IPJ Teleorman.

Am luat legătura cu comisarul-șef Tudorel Pieleanu pentru a îl întreba dacă se va înscrie la concursul din 12 septembrie. ”Nu m-am hotărât încă dacă mă înscriu la concursul pentru șefia Poliției Argeș. Înscrierile se fac până pe 14 august și încă nu am luat o decizie în acest sens”, ne-a declarat comisarul-șef Tudorel Pieleanu, comandantul IPJ Argeș. Candidatul pentru șefia IPJ Argeș trebuie să fie din sursă internă să aibă studii superioare de bază „studii universitare de lungă durată cu diplomă de licenţă sau echivalentă) şi de specialitate ( cursuri postuniversitare sau de masterat (studii de master) într-unul din domeniile/specializările sau conexe acestora: matematică şi ştiinţe ale naturii, informatică, ştiinţe juridice, ştiinţe sociale şi politice, ştiinţe economice, ştiinţe umaniste, ştiinţe inginereşti, ştiinţe militare, informaţii şi ordine publică sau management). Odată îndeplinite condiţiile studiilor, viitorul şef va trebui să fie apt medical şi să treacă testul psihologic, să fie cel puţin subcomisar, şi să aibă o vechime de peste 7 ani, în muncă, minim 5 ani în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei şi cel puţin 3 ani vechime în funcţii de conducere în unităţi ale MAI. O regulă de care se ţine cont este ca viitorul şef să nu fi fost cercetat disciplinar.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii