Web Analytics

Comercializa pesticide expirate în comuna Bradu

de | 13.04.2018 08:24 | Actualitate

pol armeÎn ultimele 24 de ore, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor municipale şi orăşeneşti de poliţie rutieră au continuat acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto cu privire la riscurile la care se expun şi îi expun pe ceilalţi participanţi la trafic prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Aceștia au efectuat controale pe principalele artere rutiere pentru depistarea și tragerea la răspundere a conducătorilor auto care, prin nerespectarea prevederilor codului rutier, pun în pericol ceilalți participanți la trafic.

Ca urmare a abaterilor constatate, polițiștii rutieri au aplicat 168 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 37.249 de lei, au reținut în vederea suspendării dreptului de circulație 8 permise de conducere şi au retras două certificate de înmatriculare.

De asemenea, în ziua de 12 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au efectuat un control la o societate comercială cu profil de activitate vânzarea de produse de uz fitosanitar agricol, cu sediul pe raza comunei Bradu, județul Argeș.

În urma controlului a fost identificată cantitatea totala de 582 litri produse de protecție a plantelor de diferite tipuri, cu termenul de valabilitate expirat, devenite deșeuri, care nu au fost eliminate conform prevederilor O.U.G. 195/2005.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunii de ”neluarea măsurilor de eliminare totală a substanțelor si preparatelor periculoase care au devenit deșeuri”, conform O.U.G. 195/2005, substanțele fiind indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor.

M.I.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii